Dacă este vreun domeniu în care țara noastră excelează, atunci cu siguranță este vorba despre birocrație. De ”plimbatul hârtiilor” nu sunt afectați doar cei care încearcă să obțină uneori o simplă adeverință, ci și oamenii de afaceri. Aceștia se văd pur și simplu sufocați de mulțimea actelor, avizelor și autorizațiilor de obținerea cărora trebuie să se ocupe, astfel încât aproape că nu mai au timp să își dezvolte afacerea așa cum trebuie.

Contabilitatea unei firme este un domeniu unde imaginația nu își are locul. Multe reguli, restricții, legi pe care trebuie să le cunoști, unde trebuie să fii pemanent la curent cu noutățile. Și, trebuie să recunoști, acestea apar precum ciupercile după ploaie la noi în țară. Puțini sunt cei care practică această meserie cu plăcere, și doar acele persoane ”tipicare” pot face față cu brio cerințelor acesteia.

 

Apelează la ajutorul unei firme de contabilitate

Pentru ca firma ta să aibă toate actele mereu puse la punct, iar un eventual control din partea temutului ANAF să se lase cu multe amenzi pentru tine, este nevoie de un departament financiar-contabil care să se ocupe de toate acestea. Sau, și mai bine, o firma de contabilitate. Această ultimă sugestie ți se pare una care nu se potrivește cu cerințele tale, sau te gândești că este o decizie prea costisitoare? Acordă-ne câteva minute și te vom convinge că este, de fapt, una dintre cele mai bune decizii pe care ai putea să o iei pentru a-ți aduce afacerea pe culmile succesului.

 

Expertiză contabilă

Știi și tu cât de mult contează ajutorul oferit de un expert contabil. Dar, evident, totul are un preț, iar în contabilitate vorbim de costuri uriașe. Dacă în schimb apelezi la o firmă de contabilitate, atunci ai parte de cele mai bune recomandări și sugestii, de expertiză contabilă realizată la un nivel ridicat, de o întreagă echipă de specialiști care lucrează strict pe baza afacerii tale. În plus, dacă stai și calculezi, chiar ajungi și mai ieftin așa.

 

Un profit mai mare

Care om de afaceri nu îți dorește să obțină un profit maxim cu business-ul său? Este posibil ca tu să nu vezi care ar fi acele idei sau inițiative care să îți aducă maximizarea profitului, dar echipa de la firma de contabilitate cu care colaborezi poate să fie cea care îți vine și de această dată în ajutor. Vei afla unde sunt cele mai mari pierderi și ce ar trebui să faci pentru a-ți ridica profitul.

 

Reprezentant legal în fața statului

Nu este nevoie să îți mai amintim cât de enervant este să te prezinți în fiecare lună sau oricând este nevoie la ANAF pentru a depune actele firmei tale. O firmă de contabilitate te scutește și de această responsabilitate, pe care o vor prelua pentru tine, iar tu vei avea tot timpul să te preocupi să găsești idei noi de a-ți dezvolta afacerea.

Articole recomandate:
Design interior de lux. Soluții inovative pentru amenajarea casei

 

Servicii complexe

Atunci când decizi să colaborezi cu o firmă profesionistă de contabilitate, ai parte de fapt de mult mai multe servicii decât ți-ai fi imaginat gândindu-te la obiectul de activitate al unei astfel de companii. Se începe cu facturare și se continuă inclusiv cu servicii de resurse umane. O întreagă echipă lucrează pentru tine, și fiecare membru al acesteia este expert într-un anumit domeniu. Este ca și cum o întreagă armată de experți face tot ce îi stă în puteri pentru a-ți ajuta afacerea să crească. Sună pur și simplu perfect, nu?

 

Analiză financiară ”la sânge”

Pentru ca un business să fie unul de succes, ai nevoie de o analiză financiară corectă, pe baza căreia să se construiască un plan de afaceri bun. Și de această dată firma de contabilitate este cea care se ocupă de acest aspect.

Majoritatea oamenilor consideră că atunci când vine vorba despre contabilitate tot ce trebuie făcut sunt niște simple calcule, și ceva legat de numărarea banilor. Total greșit, pentru că acest domeniu este atât de complex, încât ar dura prea mult să ne ocupăm de fiecare operațiune în parte. Printre acestea se află și identificarea celei mai bune structuri de funcționare a afacerii tale. Da, într-adevăr, sunt multe detalii pe care nu ai cum să le cunoști pe toate. Cu o firmă de contabilitate care să lucreze pentru afacerea ta, atunci chiar ești cu un pas înaintea concurenței.

 

Evidența tuturor tranzacțiilor

O firmă de contabilitate se poate ocupa, printre multe altele, și de monitorizarea tuturor tranzacțiilor afacerii tale. Toate cheltuielile și câștigurile vor fi sub lupa lor atentă. Dacă nu ai avea la dispoziție aceste înregistrări, tranzacțiile pe care le închei ar putea să nu fie tocmai cele mai inspirate.

 

Calcularea și pregătirea declarațiilor fiscale

Mai este nevoie să detaliem cât de multă bătaie de cap ne dau declarațiile fiscale? Cât de atent trebuie pregătite documentele fiscale? Atunci deja ai încă un argument care să te convingă că o firmă de contabilitate este cea mai bună alegere pentru tine.

 

La curent cu noutățile

Aminteam ceva mai sus de faptul că în țara noastră noutățile și modificările legislative în acest domeniu apar atât de des, încât este imposibil să ții pasul cu ele și în același timp să îți conduci și afacerea. Lasă în seama firmei de contabilitate sarcina de a fi permanent la curent cu noutățile, pentru că da, se vor achita cu brio de aceasta, iar documentele firmei tale vor fi mereu în neregulă. Nu vei mai avea coșmaruri la gândul unui control mai mult sau mai puțin anunțat al organelor competente.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here