Cosplay sau „Costume Play”, în traducere, joc costumat, reprezintă o formă de artă apărută în Japonia, în care participanții se costumează în personaje din manga, anime, jocuri video, filme sau cărți cu benzi desenate.

Întreaga ținută este alcătuită din costume speciale, peruci, lentile de contact colorate, tatuaje temporare, coafuri stilizate și machiaje care imită cât mai fidel personajul ales. Popularitatea acestui fenomen a prins contur și la noi, stârnind curiozitatea și interesul tinerilor. Etapele acestui tip de makeup elaborat necesită însă produse și pensule de machiaj profesionale, pentru ca redarea personajului să fie autentică.

 

Pregătirea tenului

Pregătirea feței pentru picturile artistice contribuie la obținerea unor rezultate remarcabile. Nu sări peste curățarea si hidratarea tenului și aplică o bază de machiaj potrivită. După acești primi pași, poți începe practic transformarea dorită. Alegerea fontului de ten este un alt punct cheie din acest proces.

Probabil ai observat că pielea pe care se desenează arată absolut impecabil. Aceasta seamănă cu pânza unui artist genial, gata să primească „binecuvântarea” pensonului său. Așadar, aplicarea bazei și a fondului de ten în nuanța cea mai fidelă personajului este deosebit de importantă. Pentru aceasta vei avea nevoie de cele mai bune pensule machiaj, plate sau rotunde, pentru fondul de ten.

 

Contouring de expert

Conturarea și evidențierea trăsăturilor caracteristice rolului pe care îl vei juca reprezintă un nou pas spre realizarea operei tale cosplay. Ambele tehnici sunt excelente pentru a atrage atenția asupra anumitor trăsături faciale. Fie că personajul tău are un nas super-subțire, o linie a maxilarului ultra-definită, fie că pomeții sunt ciopliți rafinat, produsele de contouring sunt instrumentele perfecte pentru a reproduce acest lucru. Evidențierea este, de asemenea, o metodă bună de a adăuga o anumită strălucire și luminozitate feței, contribuind în special la redarea fanteziei sau cosplay-urilor magice. Utilizarea unor pensule de machiaj pentru contouring funcționează perfect în această etapă.

Articole recomandate:
Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara o masina second hand

Mesaj de impact al ochilor

Dacă ai pregătit ca la carte tenul și contouringul, trebuie să te asiguri și de impactul ochilor. Machiajul acestora este cireașa de pe tort, mesajul transmis având un rol definitoriu. Dacă vrei să reproduci forma unor ochi supradimensionați, trebuie să te folosești de tehnicile potrivite machiajului cosplay.

Ca întotdeauna, o bază de ochi profesională este cheia. De asemenea, anticearcănul și fondul de ten sunt excelente pentru zona ochilor, captând lumina și netezind pielea. Ochii intens definiți sunt esențiali într-o transformare cosplay de succes, ceea ce face ca dermatograful să fie o necesitate. Stăpânirea tehnicii creionului, utilizarea precisă a unui eyeliner și conturarea exactă a ochilor vor demonstra rapid dacă ești începător sau profesionist în această artă.

Deseori, cosplayerii nu se opresc doar la conturarea ochilor și aplicarea genelor false, ci excelează prin folosirea fardului de pleoape, ducând machiajul la un nivel avansat. Merită să ai câteva palete diferite de farduri de pleoape, pe care să le experimentezi. O selecție de nuanțe vii și vibrante va completa chiar și cele mai îndrăznețe stiluri de machiaj, în timp ce o paletă neutră va spori aspectul subtil al ochilor. Apelează la pensule de machiaj pentru blending și aplicarea fardului de ochi și estompează ca un profesionist nuanțele alese.

 

Tehnica cosplay poate fi dificil de stăpânit și cere cât mai multă practică. Cu toate acestea, asigură-te că ai produsele potrivite și setul de pensule machiaj recomandat pentru a începe cu dreptul aventura transformărilor. Acest lucru îți va oferi posibilitatea de a experimenta o varietate bogată de caractere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here