Se spune despre oamenii de afaceri de succes că sunt înzestrați cu un al șaselea simț, cel prin care își pot citi rapid partenerul cu care negociază. Nu le scapă niciun gest al corpului, sunt foarte atenți la poziția mâinilor, la expresia ochilor și la schimbarea posturii din timpul conversației. Un bun negociator este și un excelent observator.

Pe lângă informațiile actualizate de care dispune, acesta este antrenat să remarce și gesturile care avertizează un pericol sau pe cele care indică o întâlnire de succes. Având aceste coordonate, știe cum să conducă discuția spre un rezultat favorabil. Dacă te pasionează arta comunicării, descoperă-i secretele la un curs negociere. Una dintre materiile de bază la acest curs este studiul limbajului non-verbal.

Probabil ți s-a întâmplat ca în diferite situații de viață să remarci persoane cu anumite atitudini care se diferențiază de grup și ți-ai fi dorit să cunoști mai multe despre harta personalității umane, pentru a traduce în timp real respectivele semnale.

Deseori, înțelegerea mesajelor non-verbale poate duce la evitarea unor situații conflictuale sau la împiedicarea semnării unui contract dezavantajos. Jucătorii profesioniști de poker sunt renumiți pentru finețea cu care interpretează gesturile adversarilor și abilitatea cu care își controlează în mod natural emoțiile, fără a părea crispați.

 

Un curs de negociere benefic pentru companiile de succes

De asemenea, nu mai este un secret pentru nimeni că majoritatea companiilor de top investesc în angajați specializați în arta negocierii și a interpretării limbajului non-verbal. Acești angajați cheie sunt aduși mereu la masa negocierilor, pentru a consilia la fața locului echipa de management. Multe contracte importante au fost semnate sau anulate pe baza opiniilor venite din partea acestor specialiști. Așadar, dacă îți dorești să pătrunzi în acest univers magic al gesturilor umane, ești invitat să te înscrii la un curs de negociere și să afli la rândul tău cum este să fii în poziția celui care îi citește pe ceilalți.

Articole recomandate:
EPAM Systems isi mareste echipa din Romania si angajeaza specialisti IT talentati in regim de telemunca

Vei desluși mai corect ce semnifică stările de agitație sau de calm, mișcarea brațelor, rotirea ochilor, zâmbetele, încruntările, grimasele, contactul vizual direct sau evitarea acestuia. Aceste informații te pot ajuta să te aliniezi pe aceeași frecvență cu partenerul de negociere, stabilind un nivel de raportare corect.

Învață să fii un bun negociator

Începătorii sau cei nepregătiți în acest domeniu pot fi ușor de citit de cei cu state vechi în business. Dacă te regăsești în categoria celor care încă nu s-au familiarizat cu aceste instrumente absolut indispensabile în afaceri, este bine să știi că orice gest pe care îl faci în mod inconștient poate trimite semnale nedorite interlocutorilor tăi. Poți astfel exprima dezinteresul, lipsa încrederii în sine, graba, neliniștea, ascunzișurile, lipsa calităților de lider, toate acestea afectând rezultatul unei negocieri. Un curs de negociere te poate ghida în acest sens, nu pentru a-ți înșela partenerii, ci pentru a te autocunoaște, a-i cunoaște mai bine pe cei din jurul tău și pentru a te exprima cu acuratețe.

 

Cu ajutorul unui curs negociere vei învăța cum să treci mai ușor peste momentele de blocaj dintr-o întâlnire și cum să captezi din nou interesul și atenția celor prezenți. Rezultatul de tip win-win trebuie să fie obiectivul tău în orice negociere, tocmai de aceea va trebui să știi cum să creezi o legătură de respect cu partenerii tăi. Urmează modulele acestui curs și vei fi impresionat de progresul obținut.

Autor: iAgency

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here