Există, de multă vreme, mitul că femeile nu ar putea să facă tracțiuni, deoarece acestea necesită nu numai o formă fizică bună, ci și suficientă forță în brațe, omoplați și piept. Însă, în realitate, capacitatea de a le efectua nu are legătură cu faptul de a fi bărbat sau femeie, ci cu seriozitatea cu care te antrenezi și cu accentul pe care îl pui pe grupele de mușchi din partea superioară a corpului.

Prin urmare, o bară de tracțiuni îi poate fi de real folos la antrenament nu numai unui bărbat, ci și unei femei. Acest aparat are meritul de a antrena o gamă largă de grupe de mușchi în moduri în care alte aparate de fitness nu reușesc să o facă. Cu ajutorul său pot fi realizate exerciții fizice de intensitate ridicată, care ajută inclusiv la eliminarea surplusului de greutate.

Sfaturi pentru antrenamente cu bara tractiuni

Chiar dacă nu ai experiență cu acest tip de aparat, vei observa că antrenamentele regulate aduc, destul de repede, rezultate vizibile. Așadar, cea mai importantă este constanța, fiind esențial să lucrezi cel puțin de două ori pe săptămână. Începe cu repetări puține, apoi mărește numărul pe măsură ce capeți experiență!

De asemenea, este esențial ca într-o primă fază să nu te preocupe numărul de repetări, ci efectuarea corectă a mișcărilor. Decât să faci 10 sau 12 tracțiuni într-un mod incorect, e mult mai util să execuți 5 sau 6 exerciții stăpânind perfect tehnica. Astfel, vei reuși să eviți orice probleme musculare sau riscul de accidentare.

Pentru tonifierea brațelor, a spatelui și a abdomenului, este recomandat să folosești aceeași bară de tracțiuni pentru mai multe tipuri de exerciții. Există tracțiuni cu priză largă sau cu priză îngustă, tracțiuni scapulare, la bărbie sau negative. Fiecare dintre ele pune accentul pe o anumită grupă de mușchi și, cu timpul, e necesar să înveți corect fiecare tehnică în parte, fie cu ajutorul unui specialist, fie informându-te pe internet.

Articole recomandate:
Jackpot-ul care crește – Ce e un jackpot progresiv?

Cele mai utile tipuri de bară de tracțiuni

Pentru a începe antrenamentele, una dintre cele mai bune achiziții este bara de tracțiuni telescopică pentru ușă Sportmann PB03. Lungimea este ajustabilă, cuprinsă între 63 și 100 de centimetri, iar suprafața cauciucată are aderență sporită pe întreaga lungime. Aparatul poate fi montat cu ușurință în partea superioară a tocului ușii. De asemenea, bara poate fi fixată și în partea de jos a tocului, pentru executarea abdomenelor și antrenarea mai eficientă a mușchilor abdominali. Fiind ușor de detașat, se poate depozita după fiecare exercițiu. Suportă utilizatori cu greutatea de până la 100 de kilograme și poate fi cumpărată din magazinul online Sport-Mag.ro la prețul de numai 55 de lei, redus de la 69 de lei.

Un echipament mai complex este bara multifuncțională pentru perete Sportmann PB04. Aceasta permite o gamă variată de exerciții, datorită multiplelor modalități de prindere, profilelor rezistente din oțel și stratului de protecție cu rezistență crescută. Este ușor de instalat și suportă o greutate maximă a utilizatorului de 200 de kilograme. Poate fi cumpărată din magazinul online Sport-Mag.ro la prețul de 329 de lei, redus de la 399 de lei.

Nu îi mai crede pe cei care îți spun că nu poți face un anumit lucru! Cumpără-ți o bară tracțiuni și vei constata cât ești de puternică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here