Medicii stomatologi sunt de acord în legătură cu faptul că tratamentul cu implant dentar reprezintă cea mai eficientă metodă pentru înlocuirea dinților pierduți.

Este vorba despre dispozitive 100% biocompatibile cu organismul uman, realizate din titan în combinație cu alte aliaje, având forma unui șurub care înlocuiește rădăcina dintelui. De asemenea, poate susține o lucrare fixă la pacienții care până cum nu aveau la dispoziție decât opțiunea unei proteze dentare mobile.

Inserarea unui implant dentar este un proces complex, care necesită mai multe etape. În fiecare dintre acestea, medicul dentist se află alături de pacient, efectuând procedurile necesare și oferind explicații și sfaturi, astfel încât rezultatul final să fie cât mai apropiat de perfecțiune. Iată cum se desfășoară lucrurile!

Toate etapele tratamentului cu implant dentar

Totul începe, bineînțeles, cu consultația, medicul urmând să analizeze, cu ajutorul computerului tomograf, situația osului în care urmează să aibă loc inserarea. Pentru pacienții care suferă de boli cronice, de regulă este recomandată și efectuarea unor analize de sânge, pentru o imagine cât mai detaliată asupra stării generale de sănătate.

Pe baza informațiilor obținute în acest fel, este elaborat planul de tratament personalizat. De regulă, acesta cuprinde inserarea rădăcinii artificiale și etapa protetică. Un avantaj constă în faptul că pacienții cunosc încă de la început planificarea diferitelor etape și, de asemenea, li se prezintă o estimare a costurilor totale.

În situațiile în care a trecut mult timp de la extracția dentară și osul s-a resorbit, astfel încât nu mai poate susține șurubul, este posibil ca planul de tratament să conțină și intervenții ce au drept scop creșterea volumului de os, prin adiție osoasă ori sinus lifting.

Articole recomandate:
Ce trebuie să știi despre obținerea unui împrumut online de la Simplu Credit?

Apoi urmează etapa fundamentală a inserării propriu-zise. Aceasta durează aproximativ 30 de minute, se realizează sub efectul anesteziei și, prin urmare, este total nedureroasă. După inserare, implanturile sunt acoperite cu gingia, pentru a ajuta la vindecarea cât mai rapidă a țesuturilor din jur. În plus, pentru dinții din față există inclusiv posibilitatea de a reface estetica printr-o coroană provizorie.

După inserarea unui implant dentar urmează o perioadă de așteptare de 3-4 luni, necesară pentru integrare și vindecare osoasă. În acest interval, celulele osoase vor adera la corpul implantului și vor forma un țesut osos dur, în cadrul așa-numitului proces de osteointegrare, ce reprezintă o etapă esențială pentru stabilitatea viitoare a întregii lucrări.

La finalul perioadei de osteointegrare, pentru o perioadă de 2-3 săptămâni se montează un bont de vindecare ce ajută gingia să capete o formă naturală. Ulterior este atașată o altă piesă, numită bont protetic, care va constitui suportul pentru coroana dentară ce va înlocui dintele lipsă.

Etapa finală este reprezentată de atașarea coroanei dentare. Medicul ia amprenta, iar tehnicianul realizează în laborator o coroană acoperită cu ceramică, asemănătoare cu dinții învecinați. În final, aceasta este cimentată pe bont, iar în urma tratamentului cu implant dentar pacientul se alege cu un dinte 100% funcțional și estetic, identic, din toate punctele de vedere, cu cei naturali.

La sfârșitul acestui proces, atât pacientul, cât și medicul stomatolog vor fi deplin mulțumiți de rezultatele excelente obținute împreună, ca urmare a unei colaborări de succes întinse pe mai multe luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here