În „universul” profesiilor corporate, cele de management, care presupun organizarea, conducerea și gestiunea companiilor și implicit a resurselor umane, necesită un set de skill-uri complet distincte față de toate celelalte. Acesta este și motivul pentru care vestea bună a promovării într-o astfel de poziție vine și cu responsabilități pe măsură, nu doar cu beneficii precum o remunerație mult mai consistentă. Prin urmare, dacă ai fost promovat, este momentul să participi la primele cursuri de management din viața ta, iar, citind articolul în continuare, vei afla ce presupun ele!

 

Brightway®, companie care se apropie de 20 de ani pe piața training-urilor specializate, include în oferta sa numeroase cursuri de management și leadership, vânzări, dar și de dezvoltare personală, de tip Microsoft Office etc. Din prima categorie, fac parte programe precum Finance for non finance (Finanțe pentru non-finanțiști), Leadership strategic, Managementul Schimbării, Marketing și Strategie, Project Management, dar și First Time Manager. În cele ce urmează, ne vom concentra pe ultimul, întrucât el răspunde cel mai bine situației expuse anterior. Practic, parcurgând rândurile de mai jos, vei afla cum să abordezi noua postură și cum să profiți la maximum de șansa care ți s-a dat.

 

Procesul de a deveni un bun lider începe prin autocunoașterea deplină

Respectivele cursuri de management te vor învăța, pe repede înainte, cum să „jonglezi” cu gradul redus de retenție a angajaților, burnout-ul, schimbările dese etc., ajutându-te să dobândești abilitățile și know-how-ul necesare pentru a fi un lider, nu doar un șef. Deși poate părea surprinzător, pentru început vei parcurge un proces de autocunoaștere, iar trainerii te vor ghida către identificarea punctelor tale forte și a celor slabe, valorilor și tiparelor de comportament care te definesc. Bineînțeles, acestea vor fi corelate, așa cum este normal, cu industria și domeniul de activitate, dar și cu funcția pe care o deții sau te pregătești să o preiei cât de curând.

Articole recomandate:
Siguranță în patru puncte. Cauciucurile ATV performante, garanția că nu ți se va întâmpla nimic rău!

Rezultatele cursurilor de management First Time pot fi interpretate din două perspective: prin prisma beneficiilor oferite participanților, atât pe plan profesional, cât și personal, dar și organizațiilor, în integralitatea lor. Pentru cei dintâi, avantajele sunt: eficientizarea procesului de management, conștientizarea tiparelor comportamentale și a „sabotorilor” personali, obținerea asertivității emoționale în procesul de comunicare și feedback, aplicarea celor mai bune motivații în funcție de context, dar și delegarea eficientă a sarcinilor de serviciu.

 

În schimb, pentru companii, cursurile de management descrise mai sus au următoarele avantaje: o bună înțelegere a obiectivelor de către toți membrii echipei, creșterea nivelului de inițiativă din partea acestora, ușurarea integrării noilor colegi, descoperirea unor perspective noi pentru a lua decizii înțelepte și, nu în ultimul rând, asumarea rolului de lider, în beneficiul organizației, pe termen mediu și lung. În concluzie, dacă te pregătești pentru cea mai importantă etapă profesională a vieții tale și vrei să pășești cu dreptul, nu doar la propriu, din superstiție, ci și la figurat, adică să ai succes alături de subalternii tăi, participarea la training-ul First Time Manager este o primă decizie mai mult decât potrivită în direcția corectă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here