Există numeroase motive pentru care ai putea să vrei să ai un job în IT și tehnologie. Printre acestea, se numără un salariu motivant pentru piața din România, o listă de beneficii destul de atractivă, dar și posibilitatea de creștere și dezvoltare pe termen lung, fiind un domeniu de viitor, dar și foarte atractiv în prezent. Dacă vrei să lucrezi în IT, ar fi bine să ai anumite cunoștințe, dintre care enumerăm câteva mai jos.

Metodologia de lucru Agile

Metodologia Agile este o modalitate de a gestiona un proiect prin împărțirea lui în mai multe faze (de obicei, de două săptămâni). Implică colaborarea constantă cu părțile interesate și îmbunătățirea continuă în fiecare etapă. Odată ce încep munca, echipele parcurg un proces de planificare, execuție și evaluare. Colaborarea continuă este vitală, atât cu membrii echipei, cât și cu părțile interesate din proiect. Este o metodă foarte folosită în echipele tehnice din zilele noastre. Mai multe despre ce înseamnă metoda de lucru Agile, în explicația din acest articol.

Abilități tehnice, de utilizare bună a calculatorului

Pe lângă faptul că este nevoie să-ți meargă mâinile foarte repede pe tastatură, este bine să cunoști un pic mai tehnic utilizarea anumitor programe (Microsoft Visual Studio, de exemplu) sau programe pentru gestionarea bazelor de date (precum Microsoft Access sau programe din suita Oracle).

Limbaje de programare

Pentru a fi un bun specialist IT, este nevoie să cunoști unul sau mai multe limbaje de programare, în funcție de rolul pe care îl vei ocupa și de compania în care vei lucra. Atunci când te apuci de studiul unui anumit limbaj de programare, este bine să ții cont care sunt cele mai cerute limbaje în companiile la care te gândești să aplici. Poți dobândi astfel de cunoștințe din programe de mentorat organizate și livrate de specialiști.

Articole recomandate:
Beneficiile utilizării unui set de căști Bluetooth

Organizare și comunicare

Pentru a lucra bine ca specialist IT sau programator, este important să fii organizat și să comunici bine cu echipa ta. Chiar dacă pare o meserie solitară, este important ca pentru rezultatele dorite să comunici destul de clar și de bine cu membrii echipei tale, fie alți programatori, managerul de proiect sau de departament.

 

Foto: senivpetro/Freepik

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here