Francezii spun că „noblesse oblige“ sau, pe românește, noblețea obligă, iar această expresie se aplică foarte bine și în domeniul ospitalității. Dacă doriți să fiți apreciat și respectat de clienți, trebuie să le asigurați cele mai bune condiții și să acordați atenție chiar și celor mai mici detalii!

Folosirea unor echipamente HoReCa performante este esențială pentru a atinge calitatea dorită. Prin urmare, e nevoie să fie tratate cu maximă responsabilitate investițiile în aparatele necesare în bucătărie, pentru pregătirea rețetelor, dar și pentru păstrarea alimentelor în cele mai bune condiții.

Folosirea unui frigider profesional potrivit, de pildă, vă va permite să evitați orice posibile disfuncționalități. Există diferite momente neplăcute ce pot fi provocate de investiții făcute greșit și cu siguranță nu vreți să vă confruntați cu ele în restaurantul pe care îl dețineți sau administrați.

De exemplu, lipsa unui frigider profesional performant face ca ingredientele să nu se mențină în cele mai bune condiții. Într-o astfel de situație, nici măcar cel mai iscusit maestru bucătar nu va reuși să pună pe masa clienților preparate de calitate, iar aceștia vor fi nemulțumiți și e puțin probabil să revină a doua oară.

Echipamentele frigorifice sunt esențiale și pentru păstrarea corespunzătoare a băuturilor. Fără o vitrină pentru vinuri care să asigure temperaturile potrivite pentru fiecare soi, vinurile albe, rosé sau roșii își vor modifica aroma și calitatea. Este o altă greșeală care nu va fi iertată de un client bun cunoscător al băuturilor de calitate!

Un alt scenariu nedorit este reprezentat de lipsa cuburilor de gheață pentru a prepara un frappé, un cocktail ori anumite deserturi îndrăgite îndeosebi de copii. Astfel de situații pot fi evitate doar dacă achiziționați cele mai bune modele de frigider profesional și toate tipurile de echipamente frigorifice necesare într-un restaurant de succes.

Articole recomandate:
5 avantaje pe care le ai atunci când faci cumpărături online

În ce echipamente frigorifice e nevoie să investiți?

Necesitățile unui restaurant sunt multiple, deoarece aici sunt produse zeci sau chiar sute de feluri de mâncare, în fiecare zi. Numărul și cantitatea băuturilor servite sunt, de asemenea, impresionante.

Pentru ca tot ceea ce ajunge pe masa clienților să aibă o calitate impecabilă și să fie evitate orice accidente, iată care sunt investițiile esențiale:

  • dulapuri frigorifice verticale, realizate integral din oțel inox și caracterizate de o mare capacitate de depozitare. În acest tip de frigider profesional, este păstrată cea mai mare parte a alimentelor;
  • lăzi frigorifice încăpătoare, realizate de producători renumiți, care oferă garanția calității;
  • dulapuri frigorifice de patiserie, ideale pentru a le oferi clienților produse mereu proaspete;
  • vitrine pentru tapas și sushi, special concepute pentru a asigura păstrarea acestor alimente sensibile;
  • vitrine pentru vinuri, proiectate pentru depozitarea corespunzătoare fiecărui soi, în acord cu recomandările experților;
  • frigidere de băuturi, esențiale pentru menținerea rece a apei, sucurilor sau berii;
  • mașini de cuburi de gheață, care vor permite pregătirea unor cocktail-uri ce vor cuceri clienții.

Fără păstrarea la temperaturile ideale, într-un frigider profesional de calitate, ingredientele nu vor avea gustul potrivit, odată ajunse pe masa clienților. Evitați problemele de acest fel și cuceriți încrederea clienților, cu ajutorul unor investiții inspirate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here