Strategia de marketing content este extrem de importantă pentru succesul și sustenabilitatea unei companii. Dintre toate tipurile de conținut disponibile, nu încape nicio îndoială asupra faptului că cea mai populară și eficientă este reprezentată de videoclipuri, care au capacitatea de a atrage clienți noi și de a crește cifra de afaceri.

În cazul în care îți dorești să realizezi o producție video pentru compania ta, încearcă următorul exercițiu de imaginație. Poți obține un clip care să fie: (1) ieftin, (2) realizat rapid sau (3) extrem de bun, însă nu poți alege decât două variante. Pentru care optezi?

Deși alegerea poate fi dificilă, există anumite modalități prin care să nu fii nevoit să investești prea mult într-o producție reușită, care să fie executată destul de repede. Din moment ce nimeni nu își dorește să cheltuiască mai mult decât este necesar pe campania de marketing, poți evita această situație, stabilind de la bun început care sunt prioritățile tale.

În plus, există câteva case de productie video, precum VideoManiaX, care te vor ajuta să eficientizezi banii pe care îi investești în crearea de conținut menit să sprijine promovarea companiei tale. De aceea, în cele ce urmează, vei descoperi doar câteva metode prin care poți crea un clip de calitate superioară chiar și cu un buget redus!

 

Cum procedezi în etapa de pre-producție?

Dacă vrei să eficientizezi costurile investite, cea mai bună etapă pentru a face asta este reprezentată de momentul de pre-producție. În această fază, se stabilește ce se va filma, în ce locație, de câți actori este nevoie ori dacă este vorba de o producție video animată. Tot acum, se stabilește și bugetul investit.

Articole recomandate:
Vânzarea unui telefon este o sarcină easy acum, cu ajutorul platformei yzzy.ro

În ceea ce privește ultimul aspect, trebuie amintit și faptul că, în etapa de pre-producție, poți reveni asupra bugetului ori de câte ori dorești. În schimb, dacă vei face aceste modificări în timpul producției sau după aceasta, suma investită va crește considerabil.

 

Cum procedezi în etapa de producție?

Urmează realizarea propriu-zisă a clipului. Dacă vei colabora cu o casă de producție video, este important să comunici clar și deschis cu echipa acesteia. De asemenea, amintește-ți că ai început colaborarea cu ei cu un motiv, astfel, încearcă să ai încredere în metoda lor de a acționa.

Un alt aspect important este reprezentat de achiziționarea unei asigurări, care garantează faptul că nu vei pierde foarte mulți bani dacă ceva nu merge conform planului. De cele mai multe ori, agenția de video marketing îți poate oferi cele mai bune sfaturi în această privință.

Cum procedezi în etapa de post-producție?

Odată încheiate filmările, nu mai rămâne foarte mult de făcut. Pentru a economisi bani în această etapă, încearcă să reduci (pe cât posibil) numărul de ajustări pe care vrei să le faci. Deși este adevărat că „întotdeauna se poate mai bine”, încearcă să fii realist. De asemenea, cere-le celor cu care colaborezi să utilizeze cât mai multe elemente fără licență (muzică, imagini și altele).

Nu în ultimul rând, este important să discuți în detaliu versiunea finală de producție video. Trecând în revistă experiența de care ai avut parte, îți va fi mult mai ușor data viitoare când vrei să creezi conținut pentru promovarea afacerii tale.

 

Articol realizat de www.iagency.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here