Se întâmplă să descoperi o băutură care îți place, pe care preferi să o savurezi ori de câte ori vine momentul. Există mai mulți factori care determină o astfel de alegere, printre care se numără și gustul pe care îl preferi, prețul oferit de brandul selectat și multe altele.

 

Totuși, ar trebui să fii atent și la povestea pe care o spune băutura care îți place. De cele mai multe ori, aceasta este una fascinantă și nu va face decât să contribuie la plăcerea pe care ți-o provoacă tipul de alcool ales. Un astfel de caz este și cel al whisky-ului indian, o băutură de origine exotică, cu un gust fenomenal și o poveste pe măsură!

 

La ora actuală, opt poziții din cele mai bine vândute zece branduri de whisky-uri din lume sunt ocupate de cele produse în India. Dintre acestea, se disting cele oferite de Amrut Distileries Private Limited, o distilerie cu o istorie care începe în anul 1948. Dacă vrei să descoperi mai multe despre aceasta, precum și de băuturile produse pe teritoriul indian, iată câteva detalii impresionante!

 

Care este diferența dintre alcoolul de tip indian și cele produse în restul lumii?

 

În general, când vine vorba de whisky, vechimea sa reprezintă un criteriu important, care relevă aspecte importante despre calitatea băuturii și care poate influența atât gustul, cât și prețul acesteia. Totuși, această regulă nu se aplică și în cazul celor provenite din India, care, de cele mai multe ori, nu au menționat pe etichetă perioada de maturare.

 

Explicația constă în climatul umed și călduros al țării de origine – datorită temperaturilor ridicate, în timpul maturării, cantitatea de apă care se evaporă este mai mare, motiv pentru care și procentul de alcool este crescut. Aceasta este explicația pentru care, din acest punct de vedere, single malt-ul produs pe teritoriul indian nu poate fi comparat cu cel obținut, de exemplu, în distileriile scoțiene.

Articole recomandate:
Boxe wireless - tot ce trebuie să ştii despre tipuri, calitate și tehnologii

Amrut, apărut odată cu noua Indie

 

Dacă te gândești la anul în care a fost înființată distileria Amrut Private Limited (1948), îți dai seama că istoria sa este la fel de veche ca cea a Indiilor independente. Până atunci, consumul de single malt era rezervat pentru cercurile elitiste, motiv pentru care nu oricine se putea bucura de această băutură.

 

În momentul de față, lucrurile s-au schimbat spre bine și, în plus, în anul 2004, whisky-ul indian a fost introdus în spațiul internațional, începând cu Marea Britanie. Nu a durat mult până ca Amrut să cucerească întreaga lume. Băuturile sunt produse în butoaie construite din lemn de stejar, care au fost depozitate într-un climat tropical, situat la aproximativ o mie de metri deasupra nivelului mării.

 

Tăriile obținute se disting, printre altele, prin gustul lor puternic de fructe supracoapte și zemoase, totul completat de condimente speciale, care se fac remarcate chiar și la finalul degustării. Începătorilor li se recomandă să pornească pe „drumul” whisky-ului indian cu o sticlă de Amrut Fusion, pe care o pot găsi în colecția magazinului online BeiCeVrei.

 

Sortimentul Fusion este considerat al treilea cel mai bun din întreaga lume. Acesta impresionează inițial cu gustul de distilat tradițional, însă uimește prin note de vanilie, caramel și ciocolată. Cu ajutorul său, vei descoperi una dintre cele mai savuroase băuturi pe care India le are de oferit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here