Pentru a conduce un autovehicul pe drumurile publice din România fără a te pune în pericol nici pe tine, nici alte persoane, este nevoie să ai o bună stare de sănătate și o serie de abilități definite clar de legislația românească. Ele sunt atestate de o fișă medicală pentru permis auto, obținută la un centru medical atestat.

Obținerea acestui document nu este dificilă pentru o persoană normală, care trebuie să fie consultată de mai mulți specialiști, însă există riscul să dureze mult timp. Pentru a evita pierderea mai multor ore sau chiar zile din cauza unor probleme birocratice sau a unei organizări deficitare, este nevoie să alegi o clinică unde totul se desfășoară cu maximă promptitudine.

Cum se obține fișa medicală pentru permis auto?

La Clinica Medicală Standard Med, cu adresa pe Bulevardul Carol I, nr. 45, București, toate procedurile decurg rapid, în numai câteva ore. Încă de la sosire, vei spune la recepție de ce atestat ai nevoie și vei primi imediat toate formularele tip prevăzute de lege, cu evaluările necesare.

La rândul tău, pentru a obține fisa medicala permis auto în aceeași zi va trebui să ai asupra ta mai multe documente, după cum urmează:

  • cartea de identitate;
  • fișa de școlarizare pentru obținerea permisului;
  • o adeverință în care să se menționeze dacă pacientul figurează în evidența medicului de familie cu boli cronice;
  • pentru persoanele care suferă de diabet de tip I, este necesară și o scrisoare medicală de la medicul diabetolog, în care să fie trecute diagnosticul, tratamentul și recomandarea dacă solicitantul este sau nu apt pentru a conduce un autovehicul. Acest act le este necesar pacienților care suferă de diabet de tip 1.
  • dacă este cazul, ochelarii de vedere.
Articole recomandate:
Doar tu poți alege programul de învățare cel mai potrivit pentru copilul tău

După prezentarea acestor acte, urmează să efectuezi examinările clinice necesare mai multor specializări: Medicină internă, ORL, Oftalmologie, Ortopedie/Chirurgie, Neurologie și Psihiatrie. Dacă totul este în regulă și fiecare medic în parte constată acest fapt, obții pe loc fișa medicală permis auto!

Prevederi legale referitoare la aptitudinile fizice și mentale necesare

Ordinul 1 162/2010, publicat în Monitorul Oficial pe data de 8 septembrie 2010, este principalul act legislativ care indică normele minime privind aptitudinile fizice și mentale necesare pentru a conduce un autovehicul pe drumurile publice din România. De ele se ține cont atunci când se efectuează examinările necesare.

De exemplu, în legătură cu acuitatea vizuală a potențialul șofer, se prevede că „solicitanţii unui permis de conducere trebuie să se supună unui examen corespunzător pentru a se asigura că au acuitatea vizuală necesară pentru conducerea unui autovehicul. Dacă există motive de îndoială cu privire la acuitatea vizuală a solicitantului, acesta este examinat de o unitate de asistenţă medicală autorizată. La examinarea respectivă se acordă o atenţie deosebită următoarelor: acuitatea vizuală, câmpul vizual, capacitatea vizuală în condiţii de luminozitate redusă, sensibilitatea la lumină puternică şi contraste, diplopia, alte afecţiuni oculare care periclitează conducerea în condiţii de siguranţă.“

Există reglementări la fel de clare în ceea ce privește eventuale afecțiuni neurologice sau de altă natură. Medicii de la Clinica Medicală Standard Med vor face toate verificările necesare și, în numai câteva ore, vei obține fișa medicală permis auto, absolut necesară pentru a te bucura de experiența șofatului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here