Twitch, populara platformă de streaming unde în fiecare zi milioane de oameni petrec ore întregi urmărind streamuri live de la jucătorii lor preferați sau chiar rezolvând probleme de matematică în timp real, a observat recent o creștere semnificativă a jocurilor de noroc cripto.

Urmărirea originilor până la Counter-Strike

Comentând recent într-un podcast, reporterul de jocuri video Cecilia D’Anstasio și-a împărtășit punctul de vedere conform căruia jocurile de noroc cripto nu provin strict din piața cripto, ci sunt mai degrabă o moștenire a pariurilor pe skinuri de Counter Strike.

Jocul FPS extrem de popular în care oamenilor le place să-și „îmbrace” armele cu ceea ce se numesc „piei” sau skin-uri este cu siguranță responsabil de starea actuală si de multe practici prădătoare ale industriei jocurilor video, dar asta nu înseamnă că industria crypto se poate spăla pe mâini de propria responsabilitate.

D’Anastasio a continuat, arătând către site-uri web pe care le-a întâlnit în urmă cu câțiva ani, unde oamenilor li se oferea șansa de a „câștiga” astfel de skin-uri jucând la ruletă. Aceste platforme extrem de profitabile au fost si motivul pentru prima serie de legislații care ținteau industria într-un așa fel, în principal datorită faptului că făceau foarte mulți bani, erau conduse de companii mari, și că targetau predominant minori.

Cu privire la întrebarea când mai exact jocurile de noroc cripto au devenit populare pe Twitch, Cecilia D’Anastasio a spus că multe dintre site-urile de jocuri de noroc pentru skinuri s-au transformat în site-uri de jocuri de noroc cripto fără prea multe schimbări la modelul de afaceri.

„Jocurile de noroc crypto sunt un fenomen destul de interesant”, a continuat ea, subliniind că acestea sunt extrem de profitabile în ciuda faptului ca nu sunt legale nicăieri în SUA, legislația trebuind compusă la nivel federal, și „niciun stat nu le-a considerat încă legale”.

Articole recomandate:
Ce produse poți folosi pentru machiajul cosplay?

Apoi și-a mutat atenția asupra companiilor offshore, mai ales asupra Stake.com, care este încorporat în Curaçao, oferind jocuri de ruletă, sloturi și blackjack unde jucătorii pot juca doar cu criptomonede în loc de bani reali, și care pare o extensie a site-urilor de pariuri pe skinuri, făcând bani ilegal și scăpând cu asta spunând că nu sunt bani reali. Ea a mai sugerat că, deoarece jocurile de noroc cripto sunt o zonă gri, le permite și persoanelor sub 18 ani să joace.

Cecilia nu a ratat ocazia de a-l cerceta Drake și parteneriatul lui cu Stake.com, evidențiind că soldul său inițial de jocuri de noroc cu câteva luni în urmă a fost de 9 milioane de dolari, în timp ce pariurile sale la ruletă variau între 300.000 și 1 milion de dolari.

Zburând sub radarul de reglementare

Explicând mecanismele care permit companiilor de jocuri de noroc cripto să determine dacă un jucător joacă sau nu dintr-un stat legal, D’Anstasio a subliniat că jocurile de noroc cripto nu se află nici pe radarul Congresului, nici pe cel al Asociației Americane de Jocuri (AGA), fiind o industrie prea nouă și nereglementată.

Întrebată despre aspectul legal al jocurilor de noroc cripto la nivel internațional, ea a subliniat că toți jucătorii care transmit conținut de jocuri de noroc pe Twitch și sunt sponsorizați de Stake.com s-au mutat fizic din SUA în Canada.

În ceea ce privește latura economică a sponsorizărilor Stake.com, D’Anstasio a spus că știe un streamer căruia i s-au oferit 90 de milioane de dolari pentru a difuza conținut de jocuri de noroc crypto, și nici măcar nu era cea mai mare ofertă, referindu-se la alții care câștigă cu regularitate câteva milioane de dolari pe lună.

Încearcă un site de jocuri noroc reglementat si recomandat de toată lumea: https://www.princesscasino.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here