Te pasionează jocurile pe calculator și te gândești că ți-ar plăcea un job de game tester? Ei bine, testerii de jocuri video nu sunt plătiți doar ca să se joace toată ziua, deși s-ar putea să-ți imaginezi acest lucru. Într-adevăr, o parte importantă este să verifice funcționalitățile unui joc pe calculator sau playstation. Află din acest articol ce face un game tester, dar și cum poți deveni unul. Descoperă, de asemenea, și multe joburi disponibile în acest domeniu.

Ce face un game tester

Un game tester este persoana care testează diferite aspecte specifice ale unui joc, care scrie rapoarte detaliate ale fiecărui „bug” (eroare) pe care îl găsește și care apoi retestează să vadă dacă echipa de developeri a reușit să-l repare. Caută erori în program, greșeli gramaticale, erori grafice sau audio sau chiar și provocări de drepturi de autor, dacă există.

 

Testerii lucrează cu termene-limită și înțeleg cum rolul lor ca tester se potrivește în programul de producție. Ca game tester, trebuie să fii capabil să-ți documentezi descoperirile într-un mod cât mai exact, de obicei într-un software și sistem de management al calității. Și ai nevoie de multă rezistență la jocuri video, deoarece s-ar putea să te joci aceeași parte dintr-un joc de foarte, foarte multe ori – cu mult timp după ce deja nu ți se mai pare distractiv.

 

Game testerul poate lucra pe diferite platforme, depinzând în primul rând de cerințele proiectului pe care este asignat. Astfel, există mobile game testeri care lucrează numai cu jocurile de pe telefon (Android/iPhone), game testeri pentru jocurile de desktop și consolă, testeri pentru realitatea virtuală și așa mai departe, mai ales odată cu evoluția internetului și a realităților virtuale.

De ce abilități ai nevoie pentru a deveni game tester

Ca să ajungi game tester, ai nevoie de o serie de abilități și competențe legate de industria jocurilor video, dar nu numai. Esențial este să investești în lucrurile de mai jos:

  • Joacă multe jocuri: fii un jucător pasionat și înțelege ce face o experiență de joc bună sau mai puțin bună;
  • Urmează instrucțiuni: e important să fii capabil să urmezi cu acuratețe rezumatul testului (și să nu te lași distras de alte aspecte ale jocului);
  • Comunicare bună: definește și articulează calitatea experienței de joc;
  • Atenție la detalii: fii precis cu privire la o eroare și înregistreaz-o cu acuratețe;
  • Răbdare: alt aspect esențial este să nu te plictisești când trebuie să joci în mod repetat aceleași aspecte ale unui joc;
  • Limba engleză: cunoașterea limbii engleze la un nivel cât de cât avansat este un aspect important, deoarece majoritatea jocurilor și comunicării interne se desfășoară în engleză.

 

Dacă ai aceste abilități și competențe și vrei să le crești și să investești în ele, înseamnă că ești pregătit să devii un game tester la început de carieră și apoi să progresezi constant.

Articole recomandate:
Condiții de muncă și venituri... ca în Vest, dacă decizi să faci videochat în Timișoara!

Cum devii game tester

Orice drum în carieră poate fi diferit, în funcție de tine și de abilitățile tale. Cu toate acestea, există câțiva pași esențiali de care este nevoie să ții cont atunci când vrei să urmezi o astfel de carieră.

 

Obține diploma de bacalaureat

Nu ai nevoie de studii superioare pentru a fi game tester. Totuși, majoritatea game testerilor au peste 18 ani, așa că ar trebui să termini liceul și să iei bacalaureatul. De asemenea, vei avea nevoie de abilități de bază de scriere, comunicare și limba engleză, pe care le poți învăța în liceu.

 

Joacă jocuri video

Majoritatea testerilor de jocuri au început ca pasionați de jocuri video. Ei învață despre dinamica jocului, modul de joc și ceea ce face un joc bun petrecând ore întregi jucând jocuri. Deoarece jobul implică să joci jocuri video pentru perioade lungi de timp, adesea rejucând nivelurile de joc în căutarea problemelor și erorilor, este de ajutor dacă îți place să joci jocuri video.

 

Obține o diplomă de facultate în design de jocuri video sau într-un domeniu similar

Deși nu ai nevoie de o diplomă de facultate pentru a fi game tester, să ai una te poate ajuta să-ți găsești un loc de muncă în domeniu. Testarea jocurilor este o piață competitivă, așa că orice calificări pe care le ai și care ar putea să te facă un candidat atractiv sunt utile. Cele mai utile subiecte de grad sunt cele care vă oferă o mai bună înțelegere a aspectelor tehnice ale designului și programării jocurilor. Acestea includ animație pe computer, dezvoltare de jocuri interactive și informatică. O diplomă te-ar putea ajuta, de asemenea, să avansezi în cariera ta de la testare la proiectarea sau dezvoltarea jocurilor.

 

Lucrează în QA testing

Testarea jocurilor video înseamnă mai mult decât simplul joc. Ca parte a muncii tale, încerci în mod constant să spargi jocul, să găsești defectele jocului și să vezi cum le poți exploata. Dacă ai experiență de lucru ca și QA tester (testarea pentru asigurare a calității), probabil că vei fi familiarizat cu acest mod de gândire.

 

Indiferent care este nivelul tău profesional, important de știut este că poți ajunge game tester destul de ușor, chiar dacă ești un tânăr fără experiență profesională în domeniul software și game testing. Important este să-ți dorești cu adevărat și să perseverezi în obținerea carierei dorite, să-ți placă jocurile video și să fii atent la detalii.

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here