rom

Există băuturi alcoolice cu tradiție, al căror gust pare să spună o poveste unică și a căror aromă amintește de vremuri demult apuse. Dintre acestea, cele provenite din „Lumea Nouă” se remarcă printr-o rețetă surprinzătoare, cu ingrediente relativ inovative, care au cucerit întregul mapamond.

 

Deși acestea sunt consumate de sute de ani în fiecare colțișor din lume, ele și-au păstrat farmecul exotic și te învăluie prin fiecare înghițitură într-o lume plină de mister și magie. O astfel de licoare vei descoperi într-o sticlă de rom de calitate, care îți va șopti povești senzaționale și te va hipnotiza printr-o paletă senzațională de gusturi și arome.

 

Istoria unei băuturi fără anotimp

 

În general, majoritatea persoanelor asociază gustul de rom cu petrecerile din nopțile albe de vară. Cu toate acestea, băutura exotică poate fi consumată cu mare plăcere în orice moment al anului. De exemplu, odată cu sosirea anului, acesta te va încălzi și va fi un ingredient minunat pentru când vrei să savurezi o cană de ceai fierbinte sau de ciocolată caldă.

 

Așadar, tăria cu gust dulceag și aromă robustă nu aparține unui anumit anotimp, fiind perfectă pentru orice sezon. Cu toate acestea, băutura provine din zone călduroase ale lumii, unde te-ai putea relaxa oricând pe plajă. Principalele distilerii se află în zona Caraibelor, cea mai mare dintre acestea fiind în Puerto Rico. Totodată, poți savura un rom genial, care își are originea în alte locuri exotice, câteva exemple fiind India, Guyana, Jamaica sau Republica Dominicană. Astfel, oricând consumi tăria aceasta, vei simți buna dispoziție asociată cu aceste locuri pline de căldură.

Articole recomandate:
Condiții de muncă și venituri... ca în Vest, dacă decizi să faci videochat în Timișoara!

 

Tăria din trestie de zahăr apare pentru prima oară în documente oficiale din anul 1650. Pe vremea aceea, i se spunea „rumbulion”, respectiv „rum”, și chiar „moartea diavolului”. Tot pe atunci, un marinar britanic primea în rația sa zilnică 230 ml din băutura cu aromă intensă și dulceagă. Nu a durat mult până când aceasta a cucerit New York-ul și, ulterior, restul lumii.

rom

Diferite metode de obținere și de consum

 

Există mai multe metode de obținere a acestei tării cu aromă rafinată, însă cea mai populară apelează la un ingredient cheie: trestia de zahăr. Din aceasta din urmă, sunt extrase apa și sucul de zahăr, care sunt lăsate la fermentat. Urmează perioada de învechire, care are loc în rezervoare de inox ori în butoaie de stejar. Dacă sortimentul de rom este mai închis la culoare, acesta este un indiciu că băutura a fost învechită într-un butoi de stejar ars.

 

În funcție de rețeta utilizată, există mai multe tipuri de rom: cel alb (incolor, argintiu/silver sau light), cel auriu și cel dark. Dacă plănuiești să utilizezi băutura pentru a prepara cocktailuri de vară, cu arome de fructe, cea mai bună alegere este tipul silver. În schimb, cel dark are o aromă complexă și robustă, fiind indicat pentru a fi consumat pe cont propriu.

 

Găsești toate sortimentele dorite în cadrul magazinului online BeiCeVrei. Tot aici vei descoperi și variante îmbogățite cu diferite arome, precum vanilie, scorțișoară sau ciocolată, care sunt ideale pentru a fi savurate în zilele reci de iarnă. Alege-l pe cel care ți se potrivește și bucură-te de o băutură cu gust inconfundabil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here