Observăm în ultima perioadă o înclinație mai mare spre construirea unei case în mediu rural, decât achiziționarea unui apartament în centrul unui oraș. Oamenii se gândesc în special la beneficii pe termen lung și au ajuns la concluzia că a locui la casă este mult mai avantajos.

Au parte de libertate, de aer curat de posibilitatea de a alege proiectul mult dorit și așa mai departe. Vorbim despre utilități, trăim în era tehnologiei, fapt pentru care a avea apă menajeră la robinet sau încălzire în calorifere nu mai este o problemă.

Construirea unei case nu este deloc ușoară. Vorbim despre investiții financiare destul de mari, de detalii foarte bine puse la punct și așa mai departe.

Încă de la faza de construire trebuie să se decidă asupra sursei de încălzire atât a locuinței, cât și a apei menajere. Desigur că soluțiile sunt numeroase, însă oamenii își doresc să facă economie, să fie un sistem avantajos din acest punct de vedere. Un boiler cu pompa de caldura poate fi o soluție excelentă pentru că la rândul său vine cu beneficii importante pe termen lung.

 

Care sunt beneficiile unui boiler cu pompă de căldură

 

În acest context vorbim despre două tehnologii diferite, însă ambele sunt menite să ne ofere confortul de care avem nevoie.

Boilerul electric este destul de cunoscut pe piață. Are rolul de a acumula apa într-un rezervor special creat în acest sens, ca mai apoi aceasta să intre în contact cu o sursă de încălzire a locuinței. Ulterior, apa ajunge la temperatura selectată de către proprietarul locuinței.

Pompa de căldură este un sistem mult mai complex. În principiu, ea nu creează căldură ci o extrage din sol, apă sau aer și o mută de la exterior la interior cu ajutorul unui ciclu de refrigerare. Agentul frigorific din componență asimilează căldura de la exterior într-un compresor unde presiunea va crește și mai mult temperatura. De aici, aceasta ajunge în calorifere și ne oferă confortul de care avem nevoie.

 

Utilizarea lor împreună

 

Atunci când vine vorba despre încălzirea unei locuințe, pompa de căldură este ideală. Desigur că acesta are capacitatea să furnizeze și apă caldă menajeră însă adăugarea unui boiler este mult mai avantajoasă.

Cunoaștem că instalațiile de încălzire fie în calorifere, fie în pardoseală sunt circuite închise. Asta înseamnă că apa este menținută la o temperatură constantă unde pierderile sunt reduse, fapt pentru care și volumul de apă este mic.

Articole recomandate:
De ce sunt petrecerile aniversare atât de importante pentru copii...

Însă, dacă vorbim despre apa caldă de la robinet, asta înseamnă un vârf de consum dacă robinetul este deschis. Oamenii își doresc ca apa să fie la un debit mare, să se încălzească imediat la temperatura dorită. Aici intervine boilerul care îndeplinește aceste cerințe. Acesta menține apa la temperatura dorită, fiind gata de utilizare. Iată deci motivele pentru care se recomandă utilizarea împreună a unui boiler cu o pompă de căldură.

 

Pompele de căldură aer-apă

 

Așa cum am specificat mai sus, există mai multe tipuri de pompe de căldură respectiv: aer-apă, apă-apă sau sol-apă.

Cu toate acestea pompa de căldură aer-apă se remarcă prin faptul că are costuri mult mai reduse. Comparativ cu celelalte modele, ea nu depinde de duritatea solului sau de prezența pânzei freatice. În acest context se combină foarte bine cu un boiler de apă.

Vin de asemenea și cu alte beneficii importante. Este important de specificat faptul că pompele de căldură nu poluează. Folosesc o sursă regenerabilă deci nu au nevoie de resurse ce emit dioxid de carbon.

Vorbim și despre o eficiență energetică pentru că acestea produc mai multă energie decât consumă. În acest context, economiile sunt însemnate.

În plus, pompele de căldură cresc valoarea unei locuințe. Asta pentru că nu sunt dotări standard. Sunt sisteme de viitor, ce vor deveni tot mai populare în rândul utilizatorilor casnici. Cei care vor cumpăra o casă se vor orienta către cele care sunt dotate cu astfel de sisteme.

 

De unde achiziționăm boiler cu pompă de căldură

 

Dacă te-ai decis asupra acestui sistem pentru locuința ta, ai nevoie de un furnizor de încredere de poți achiziționa. În acest context te poate ajuta site-ul Altecovent.

Altecovent este un furnizor ce vine cu produse și servicii complexe. Aici vei găsi pompe de căldură aer-apă, cât și cele cu boiler inclus.

Același furnizor este specializat și în comercializarea sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură centralizate și descentralizate, a ventilatoarelor de baie și altor accesorii din această nișă. Vorbim de branduri renumite pentru respectarea standardelor de calitate. Vei face o investiție de viitor în sisteme menite să îți ofere confortul de care ai nevoie în propria locuință.

În plus, Altecovent oferă și servicii de montaj, service și mentenanță. Oferă consiliere personalizată în funcție de cererile clienților.

Despre toate acestea și multe alte informații vei descoperi în pagina oficială.

 

Date de contact:

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Corund, Harghita

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here