Nokia a anunțat planurile de a-și vinde afacerea care se luptă cu tehnologia de sănătate înapoi la Éric Carreel, co-fondator al Withings, Nokia a cumpărat-o în 2016.

Termenii acordului nu au fost anunțați, însă gigantul tehnic finlandez are cu siguranță o pierdere substanțială în vânzare. Nokia a cumpărat în urmă cu 2 ani Withings, pentru 191 milioane de dolari, înainte de rebrandingul produselor de pornire (incluzând o scară inteligentă și diverse ceasuri de urmărire a calității), ca parte a noii afaceri „Digital Health” în 2017.

Cu toate acestea, produsele reîncărcate cu Forings nu făceau destui bani pentru Nokia: în octombrie 2017, compania a anunțat o reducere a activelor cu 141 milioane de euro (164 milioane dolari). Aceasta a fost urmată de lansarea unei revizuiri strategice a diviziei în luna februarie, cu un memoriu intern obținut de The Verge, care arată că execliții credeau că nu există „calea” pentru ca afacerea să devină „o parte semnificativă” a Nokia.

Toate aceste vești proaste au fost confirmate în încasările companiei în primul trimestru din acest an. Afacerea Digital Health a adus venituri de doar 16 milioane de euro, comparativ cu vânzările nete de 4,9 miliarde de euro pentru restul companiei Nokia.

Compania a remarcat într-un comunicat de presă că vânzarea Digital Health înapoi către Carreel se potrivește noii atenții oferite de Nokia pentru a deveni în primul rând o companie ”business-to-business”. Aceasta înseamnă ieșirea din orice piață a consumatorilor concentrându-se în același timp pe vânzarea de hardware de telecomunicații este al treilea cel mai mare furnizor după Huawei și Ericsson) și licențiind portofoliul său vast de brevete (acumulat în timpul său ca rege al telefoanelor mobile în anii 1990 și 2000).

Nokia declară că vânzarea va fi finalizată până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al acestui an, în timp ce viitorul mărcii Withings nu este cunoscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here