Acasă Blog

Ce este Focus Mode pe Android 10 și cum se activează

0

Odată cu lansarea celui mai recent sistem de operare Android, Android 10, Google a implementat și noua funcție Focus Mode împreună cu aplicația Digital Wellbeing. În acest articol, vom discuta despre ce este Focus Mode pe Android 10 și despre cum se folosește. Cu toate acestea, există și alte funcții care au permis sistemului de operare Android 10 să facă valuri după lansarea sa. De exemplu, modul întunecat sau noul sistem de navigare pe bază de gesturi sunt extrem de bune pentru îmbunătățire experienței de utilizare a dispozitivelor. Se pare că Android 10 e una dintre cele mai bune versiuni de până acum. Mai mult, deoarece este un sistem de operare Android lansat recent, fiecare firmă se pregătește să-l implementeze atât pe cele mai populare dispozitive existente, cât și pe cele care urmează să fie lansate.

În afară de modul Focus, Digital Wellbeing oferă un număr mare de date care te ajută să înțelegi modul cum este utilizat telefonul tău și ce poți face în privința îmbunătățirii acesteia. De exemplu, ai putea trage un ochi peste o anumită aplicație, ca să vezi cât timp ai folosit-o și dacă este necesar să iei o pauză.

Ce este Focus Mode pe Android 10?

Focus Mode este o funcție simplă, dar eficientă, care permite utilizatorului să aleagă aplicațiile care îi distrag prea mult atenția și să scape de ele pentru o anumită perioadă de timp. Acest lucru este util atunci când lucrezi, studiezi sau vrei să te bucuri de momente ale vieții fără telefon. Toate aplicațiile care-ți distrag atenția vor fi întrerupte pentru o perioada de timp definită și nu vei mai avea acces la ele. Odată ce Focus Mode este activ, toate aplicațiile selectate vor fi decolorate și dacă între timp vei primi notificări, acestea nu vor fi vizibile.

Focus Mode îți permite să iei o pauză de la viața digitală și să îți focusezi timpul pe alte lucruri mai importante. Includerea acesteia de către Google pe Android 10 este un pas foarte mare pentru stabilirea unei granițe vizibile întra viața de zi cu zi și cea digitală.

Cum se activează Focus Mode pe Android 10?

 1. Mergi în setările telefonului.
 2. Apasă pe Digital Wellbeing and parental controls.
 3. Selectează Focus Mode.
 4. Acum, în Focus Mode, bifează aplicațiile pe care vrei să le suspenzi pentru o perioadă determinată de timp.
 5. Dacă ai terminat pasul 4, apasă pe Turn on now pentru a activa funcția.

Nu uita să ne scrii părerea în comentarii. Crezi că această nouă funcție te ajută? Fie îți poți controla dependența de telefon fără a face apel la astfel de metode?

De acum poți face selfie-uri 3D pe Snapchat

0

Snapchat aduce un nou mod de realizare a selfie-urilor pentru uitilizatorii de iPhone, care arată incredibil.

Fie că faci sau primești o poză 3D, telefonul trebuie mișcat ca efectul să poată fi văzut sau realizat. Funcția are nevoie de acces la cameră și la anumiți senzori. Toate aceste date sunt prelucrate în așa fel încât, la final, obținem o poză tridimensională.

Se zvonește că această funcție va fi disponibilă și pe alte dispozitive, precum cele cu Android, însă mult mai târziu.

 

Selfie-urile sunt salvate automat în galerie și pot fi partajate în aplicație. Dacă acestea sunt ditribuite în alte locuri, efectul 3D dispare. În funcție de preferințele utilizatorilor, rezultatul final poate fi editat cu tot felul de filtre și efecte.

Pentru a activa funcția este nevoie să apeși pe triunghiul din dreapta sus și să alegi opțiunea 3D.

Fotografiile realizate cu acest mod pot fi împărtășite prietenilor atât în chat cât și în story.

Fără îndoială, Snapchat dorește ca prin această nouă caracteristică să mai câștige teren în lupta cu Instagram, care, se pare că începe să o piardă. Această platformă de social media o depășește în prezent la capitolul popularitate.

Echipa celor de la Snapchat au spus: „Suntem entuziasmați să introducem noul mod 3D care oferă o nouă perspectivă Snap-urilor. Aceasta poate fi folosită pentru a captura detalii spațiale ce schimbă perspectiva și aparența subiectului în poză, fiind vizibil tridimensional atunci când telefonul este mișcat. Aceste noi Snap-uri arată, acționează și se simt diferit.”

„De altfel, introducem noi efecte 3D pe care le puteți încerca prin swipte în Filter Carousel”

„Pentru început, vom lansa noua funcție pe un număr limtat de dispozitive, însă orice telefon va fi capabil să-l vizualizeze. Dacă ai ocazia să întâlnești astfel de poze, nu trebuie decât să înclini telefonul în tot felul de unghiuri pentru a putea vedea efectul.”

Top 5 aplicații de editare video pentru Android

0

Dacă ești în căutarea celor mai bune aplicații de editare video pentru Android, atunci ai nimerit bine, fiindcă avem topul potrivit pentru tine!

Înainte de înființarea smartphone-urilor, oamenii depindeau foarte mult de computere. Dar, odată cu revoluția dispozitivelor mobile de la sfârșitul anului 2010, majoritatea persoanelor și-au dat seama cât de simplu, ușor și convenabil este să folosească un dispozitiv atât de mic și eficient pentru a duce până la bun sfârșit anumite sarcini. În prezent, ne folosim telefoanele pentru o multitudine de lucruri, inclusiv trimiterea de e-mailuri, chat, apeluri video și multe altele.

Pentru editare video, treaba stă un pic mai diferit datorită faptului că aplicațiile de acest gen nu sunt încă ajunse la potențialul maxim pentru dispozitivele mobile. Foarte multe persoane preferă în continuare aplicațiile de pe computer precum Adobe Premiere Pro sau Final Cut Pro X pentru a-și edita videoclipurile. Totuși, ai fi surprins să vezi cât de multe aplicații bune de editare video există pe Google Play Store și câte funcții pot oferi.

Top 5 aplicații de editare video pentru Android

Toate aplicațiile menționate mai jos au fost descărcate și testate de mine cu adevărat, și le recomand doar pe cele care oferă o experiență satisfăcătoare. În ceea ce privește disponibilitatea, majoritatea aplicațiilor sunt gratuite, pentru început, dar rulează în mod freemium, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot opta să treacă la versiunea premium, care deblochează o mulțime de alte funcții interesante. Acestea fiind spuse, haide să începem!

5. FilmoraGo

Prima pe care o recomandăm este cea mai de bază și mai ușor de utilizat aplicație de editare video pentru dispozitivele Android. FilmoraGo are multe caracteristici, cum ar fi posibilitatea de a decupa, de a lipi alte clipuri, de a adăuga tranziții, de a inversa un videoclip și multe altele, ceea ce îl face potrivit pentru persoanele care în mare parte le pasă doar de revizuirea de bază a unui videoclip. Cu aceasta, poți, de asemenea, să formatezi conținutul în orice aspect dorești (1:1 pentru postările de pe Instagram sau 16:9 dacă dorești să încarci pe YouTube). De asemenea, poți să rotești la 9:16 (perfect pentru story pe Instagram sau Snapchat). Alte caracteristici includ posibilitatea de a adăuga text, efecte slow motion și multe altele. FilmoraGo exportă editările cu o viteză ce depinde de performanța dispozitivului tău.

4. Adobe Premiere Clip

Deși au existat speculații și zvonuri cu privire la o aplicație Premiere Pro, care va fi disponibilă pe Google Play Store, aceasta este o soluție excelentă pentru cei care doresc funcții de editare puternice, cu un UI ușor de utilizat. Cu Adobe Premiere Clip, nu faci doar lucruri de bază, ci ai acces și la alte opțiuni premium. Adobe se laudă cu servicii de muzică pe care utilizatorii le pot folosi în videoclipurilor lor, pentru a oferi un efect cool. Asta se poate face fie prin selectarea oricărei melodii din spațiul de stocare local, fie chiar prin selectarea uneia dintre miile de melodii din biblioteca Adobe. Întregul proces de editare este extrem de intercativ, deoarece totul se desfășoară extrem de ușor. De asemenea, Adobe oferă o listă de efecte automatizate pentru a face ca imaginile statice să fie mult mai interesante.

3. Adobe Premiere Rush

Locul trei din acest top este ocupat tot de o aplicație de la Adobe și e foarte asemănătoare cu Premiere Clip despre care am vorbit anterior. Adobe Premiere Rush este o versiune mai rafinată și mai bună a Adobe Premiere Clip, ceea ce permite utilizatorilor să efectueze cu adevărat lururi complexe în procesul de editare. În timp ce întreaga interfață de utilizare este foarte ușor de utilizat și de învățat, Adobe Premiere Rush vine cu o bară cronologică avansată. Prin intermediul acesteia, poți adăuga fotografii, videoclipuri sau efecte sonore unele peste celelalte, fără a fi nevoie să le decupezi și să le încadrezi pe același strat. Adobe Premiere Rush vine, de asemenea, cu aceeași bibliotecă de efecte sonore și muzică, deși majoritatea oamenilor mai avansați ar prefera să își importe propria muzică.

2. KineMaster

În continuare avem KineMaster despre care s-ar putea să fi auzit deja. Acesta există pe Google Play Store de ceva timp și a suportat o tonă de actualizări pentru a fi unde se află acum. KineMaster are atât funcții de bază, cât și complexe pentru experți. La fel ca Adobe Premiere Rush, KineMaster are, de altfel, o cronologie cu straturi (layere) multiple, în care există posibilitatea de a se adăuga clipuri, fotografii și muzică. Există, de asemenea, o multitudine de elemente grafice disponibile în aplicație pe care le poți modifica după bunul plac (culoare, font, dimensiune, etc).

Dacă ești într-adevăr interesat să editezi videoclipuri într-un mod profesionist, dar nu ai acces la un PC, atunci îți recomandăm să încerci KineMaster.

1. PowerDirector

Ultima din listă e o aplicație de editare video care provine de la o companie cu o reputație bună. PowerDirector este disponibil pentru Windows și Mac de ani de zile… iar pe parcurs s-a dezoltat și pe dispozitivele mobile. Asta se datorează faptului că permite exportarea la orice rezoluție maximă posibilă în orice moment. Are atât funcții de editare video de bază, cât și câteva opțiuni complexe, interesante și inovatoare. În primul rând, există opțiunea de a stabiliza materialul video în caz că persoana care l-a realizat a tremurat sau nu a folosit un grip. De altfel, pot fi utilizate tot felul de filtre și efecte.

Recomandăm PowerDirector celor care doresc să experimenteze o interfață ușor de utilizat, cu o mulțime de funcții gratuite și multe altele premium.

Cele mai bune hosturi web din Romania

0
hosturi web
hosturi web

În România sunt foarte multe hosturi web, un serviciu de host web, tradus că găzduire web trebuie ales cu grijă pentru că site-ul dumneavoastră să fie optimizat complet, firmă care îţi găzduieşte site-ul este foarte importantă, aşadar haideţi să vorbim despre cele mai bune hosturi web din România.

Mai jos aveţi 5 dintre cele mai bune hosturi web pe care le folosesc, pot spune cam testat aproximativ toate hosturile web din România, ei bine dintre acestea doar cele de mai jos m-au făcut să rămân loial, cine doreşte dovezi precum că folosesc aceste firme de hosting îi aştept la pagina de contact, voi răspunde la absolut toate mail-urile.

1. Hostico – Cu această firmă de hosting am lucrat mulţi ani la rând, în prezent site-ul betit.ro este găzduit acolo, oferă servicii de calitate înaltă şi per total sunt foarte mulţumit, am parte de toată atenţia din partea serviciului tehnic şi preţurile sunt mai mult decât bune. Vezi pachete

2. Namebox – În urmă cu ceva timp am avut acest site găzduit acolo, nu am plecat de tot, mai am site-uri ce sunt găzduite de NameBox şi sunt foarte mulţumit de cum se mişca acele site-uri. Servere de calitate, firma serioasă. Însă să nu uitaţi să vă faceţi back-up! Vezi pachete

3. HostX – De ce HostX? Ei bine nu pentru preţuri pentru că într-adevăr preţurile sunt destul de măricele, însă performanţele site-ului cu siguranţă te va face să îţi doreşti să mai colaborezi cu aceştia. Ce nu mi-a plăcut personal a fost suport tehnic, care mie personal îmi răspundea mai greu, dar în schimb preţul este corect pentru serviciile oferite. Vezi pachete

4. MXHost – Foarte cunoscuţi în România şi cu un feedback bun din partea clienţilor, MXHost oferă în continuare servicii de calitate. Ce îmi place de la ei este WordPress hosting-ul, care pur şi simplu îţi optimizează site-ul pe platforma wordpress de nu mai ai nevoie de altceva. Bine-înţeles, acum depinde şi de ce plugin-uri şi alte minunăţii îţi instalezi tu acolo. Vezi pachete

5. Easyhost.com – Această companie de găzduire este foarte bune, în trecut colabora cu eMAG, acum colaborează la fel cu foarte multe nume mari şi dacă aceştia sunt mulţumiţi de rezultatele primite, zic că şi noi am putea fii. Am un site la aceştia, am cea mai ieftină găzduire de la ei dar sunt foarte mulţumit. Vezi pachete

Cam acestea sunt recomandările mele, vă aştept la rubrica de comentarii cu propuneri de a testa firme noi, cu experienţele voastre cu aceste firme de hosting, sau cu altele, dar vă rog fără SP.AM pentru că nu voi aproba acele comentarii. Sper să vă fie de folos!

Samsung Galaxy A30s are prețuri în Europa

0
Galaxy A30s
Galaxy A30s

Cu câteva zile în urmă, Samsung a lansat Galaxy A30s în India și se pare că telefonul va aparea si in Europa destul de repede. Belsimpel, unul dintre cei mai mari comercianți de telefoane din Olanda, a listat astăzi viitoarele A30-uri și asta ne oferă, din fericire, informații despre prețuri.

În Olanda, se pare că veți putea achiziționa Galaxy A30s pentru 299 € deblocat (liber). Vor fi oferite trei culori: alb, negru și verde. Retailerul are modelul cu 4 GB RAM și 64 GB stocare. Dacă celelalte două versiuni ale telefonului (3/32 GB și 4/128 GB) vor fi vândute în Europa sau nu este neclar – la fel și prețurile potențiale. Evident, însă, dacă ar ajunge pe continent, atunci versiunea mai saraca ar trebui să fie mai ieftină.

Rețineți că listarea Belsimpel ne oferă o indicație asupra modului în care Samsung va pune prețul noului dispozitiv din seria A în zona euro, dar există uneori variații între anumite piețe.

În ceea ce privește o dată de lansare, retailerul spune sa ne asteptam la un timp de livrare de 2-4 zile lucrătoare dacă comandați online, dar acest lucru ar putea să nu fie foarte precis, deoarece Samsung nu a făcut oficial prezența A30 în Europa.

Ce pret va avea Xiaomi Redmi Note 8 Pro in Europa

0
Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Se pare că unii retaileri europeni au facut o eraorea draguta iar recent Xiaomi Redmi Note 8 Pro a aparut ca prin minune pe site-urile lor, cu prețuri, specificatii si tot tacamul. Acest anunt vine in urma unui utilizator twitter care a si postat informatii despre acest lucru.

Vor fi doua variante ale telefonului, prima va începe de la 259 € pentru configurația de memorie de 6 GB / 64 GB, în timp ce dublarea stocării se va putea achizitionarea unui pret de 289 €. Așa cum era de așteptat – prețurile competitive vor face ca utilizatorii sa aiba oferte destul de bune.

Cu toate acestea, vă puteți aștepta ca aceste prețuri să scadă pe piața indiană (in cazul in care doriti sa il cumparati mai ieftin, direct de acolo) din cauza diferenței de impozite și taxe de import. Unii spun că prețul pentru aceasta țară va fi în jurul valorii de 14.000 INR, dar nimic nu este confirmat – toate sunt speculații deocamdată.

Cum se activează tema întunecată în aplicația Gmail

0

Odată cu lansarea și dezvăluirea celui mai recent sistem de operare Android Google, Android 10, modul întunecat este în sfârșit disponibil ca funcție încorporată pentru întregul sistem. Mai mult, dacă vorbim despre noile funcții ale acestui update, va fi nevoie de un articol separat pentru a face acest lucru. Totuși, singura noutate despre care s-a vorbit cel mai mult este modul Dark. Înainte de lansarea Android 10, Google a continuat să actualizeze pentru a permite utilizatorilor să utilizeze aplicații Google precum Google Photos, YouTube, etc în modul întunecat. Aplicații precum Google Play Store, Maps și Gmail au rămas la fel (pe Android 9 Pie). Din fericire, în această postare, îți oferim un tutorial despre cum să activezi modul întunecat în aplicația Gmail.

Recent, a fost lansată versiunea v2019.08.18.267 pentru Gmail care include Dark Mode. Când am verificat personal nu era disponibilă pentru mine și pentru majoritatea utilizatorilor. Dar, în această postare, îți voi arăta cum să forțezi aplicația să activeze modul întunecat și voi pune linkul către cea mai recentă versiune a aplicației pentru a-ți fi mai ușor să o descarci. Așadar, să începem.

Cum se activează modul întunecat în Gmail?

Această metodă va funcționa numai dacă ai root.

De aici poți descărca ultima versiune de Gmail pentru Android.

 1. Aisgură-te că ai root făcut pe telefon.
 2. Descarcă versiunea de Gmail menționată mai sus.
 3. Instalează apk-ul.
 4. Intră în fișiere și găsește data\data\com.google.android.gm\shared_prefs\FlagPrefs.xml.
 5. Localizează DarkThemeSupport și modifică-l în True apoi salvează-l.
 6. Închide forțat aplicația Gmail.
 7. Redeschide Gmail iar sub setările generale ale aplicației vei găsi opțiunea numită “Theme”.
 8. Acum poți activa modul întunecat/dark mode.
 9. Asta-i tot!

Dacă ești curios să vezi cum arată aplicația cu această funcție activată, mai jos ți-am atașat o imagine:

Source: 9to5Google

Nu uita să ne spui în comentarii dacă ai reușit să activezi Dark Mode prin metoda din acest articol… sau poate ai primit deja actualizare la Android 10 și nu trebuie să mai parcurgi toți pașii.

Primele imagini oficiale cu OnePlus 7T au fost dezvăluite înaintea lansării

0

Unele companii de telefoane au plăcerea să-și lanseze noile produse în moduri cât mai extravagante, însă OnePlus a urmat un traseu foarte diferit de această dată. CEO-ul companiei, Pete Lau, a dezvăluit design-ul noului dispozitiv OnePlus 7T ami curând decât ne-am fi așteptat.

Într-o postare cu titlul „OnePlus Design: No detail is too small to be perfected” (OnePlus Design: Niciun detaliu nu este prea mic pentru a fi perfecționat), Pete Lau a postat niște fotografii și schițe cu OnePlus 7T.

Cea mai remarcabilă caracteristică este, fără îndoială, cameră circulară de pe spate. Lau explică decizia companiei:

„Este o piesă incredibil de importantă, care joacă un rol important, așa că am reimaginat complet carcasa camerei pentru noul nostru flagship… Cu o simetrie perfectă din orice unghi, și cu un design circular, aceasta a devenit o alegere naturală… După ce am trecut prin peste cincizeci de iterații, ne gândim că am luat hotărârea potrivită. ”

Poți vedea mai jos schițele pe care le-a realizat compania:

Lansarea lui OnePlus 7T este stabilită pe 10 octombrie în Regatul Unit al Marii Britanii, dar așteptăm să aflăm mai multe detalii pe 26 septembrie, când va fi lansat în India.

Pe lângă noul modul al camerei, Lau menționează, de asemenea, că a fost implementată o nouă textură pentru spatele telefonului:

„În timp ce eram extrem de fericiți cu sticla mată a modelului anterior (OnePlusP 7), nu ne-am oprit la ea. Am continuat să explorăm, să îmbunătățim și să încercăm lucruri noi. Rezultatul? O nouă suprafață netedă mată și strălucitoare.”

La scurt timp după ce Lau a făcut dezvăluirea, Ishan Agarwal a postat câteva presupuse specificații pentru camerele de pe spate ale lui OnePlus 7T:

Așadar, configurația ar putea fi următoarea: 48 de megapixeli, 16 megapixeli și 12 megapixeli pentru camera standard, wide și telephoto.

OnePlus 7T și OnePlus TV se lansează pe 26 septembrie, 7T Pro se aștepta pe 10 octombrie

0

În mai, OnePlus a debutat smartphone-urile OnePlus 7 și OnePlus 7 Pro în Romania și alte piețe. Rapoarte recente au susținut că compania va anunța OnePlus 7T și OnePlus 7T Pro până la sfârșitul acestei luni. Ieri, firma chineză a anunțat oficial că va organiza un eveniment de lansare pe 26 septembrie pentru a anunța OnePlus 7T. De asemenea, compania va folosi acelasi eveniment pentru a dezlănțui si primul său televizor inteligent.

Evenimentul va avea loc pe 26 septembrie. OnePlus a dezvăluit, de asemenea, că 7T va ajunge cu un ecran de 90Hz, la fel ca si OnePlus TV. Un streaming live al evenimentului va fi disponibil prin intermediul OnePlus.com și conturile Facebook, Instagram, Twitter și YouTube ale companiei pentru SUA.

Pe 10 octombrie, OnePlus va găzdui evenimentul de lansare a seriei OnePlus 7T la ora 16:00 BST la Magazinul London Theatre din Londra. Compania este de așteptat să scoată din cutie si pe 7T Pro la acest eveniment.

Mai multe informatii nu avem, insa se asteapta ca 7T Pro si 7T, standard sa nu se lanseze in aceiasi zi. Vom urmari evenimentul si va vom tine la curent cu informatiile.

Nokia 7.2 disponibil pentru precomandă în SUA

0
Nokia 7.2
Nokia 7.2

Nokia 7.2 a fost anunțat în urmă cu mai puțin de două săptămâni la IFA 2019 și acum dispozitivul este disponibil pentru pre-comandă prin B&H Photo. Noul Midranger Nokia va retrage cumpărătorii prin performantele si pretul de 349 USD, va fi livrat începând cu 30 septembrie. Telefonul va veni în varianta deblocată de un singur SIM, cu 4 GB RAM și stocare de 128 GB.

Nokia 7.2 aduce un ecran LCD de 6,3 inchi FHD + LCD cu o crestătură pentru cameră selfie de 20 MP. În jurul spatelui, avem o configurație triplă de camere, cu senzor principal de 48MP, obiectiv ultrawide de 8MP și ajutor de adâncime de 5MP în carcasa circulară. Sub capotă, Nokia 7.2 ambalează chipsetul Snapdragon 660 în timp ce bateria va avea 3.500 mAh.

Mai jos aveti si un video de la gsmarena.com in care ne este prezentat noul telefon, ca si design arata destul de frumos, insa sincer sa fim, nu vine cu prea multe noutati. Totusi, ca pret este foarte accesibil pentru ce ofera si cu siguranta daca va aparea in Romania, acest telefon ar fi destul de comandat.

Popular