Un raport de astăzi sugerează că următoarea actualizare la Android 10 va avea loc în prima săptămână a lunii septembrie.

Ce telefoane vor primi actualizare la Android 10?

Dacă utilizezi cel mai recent software Android Beta cu Android Q – redenumit recent Android 10 – vei primi mai mult decât probabil o actualizare finală la Android 10 în septembrie. Acest lucru este valabil pentru Google Pixel, Pixel 2 și 3, Pixel XL, Pixel 2 XL, 3 XL, și Google Pixel 3a, respectiv Pixel 3a XL. Acestea sunt doar telefoanele create de Google care vor primi actualizarea direct de la companie fără întârzieri.

ASUS ZenFone 5Z a făcut parte din programul beta și, prin urmare, va primi aproape mai mult ca sigur actualizarea finală pentru noua versiune a sistemului de operare. Acest lucru este valabil și pentru Essential Phone PH-1, Huawei Mate 20 Pro, LG G8 ThinQ, Nokia 8.1, OnePlus 6T, OPPO Reno, Realme 3 Pro, Sony XPERIA XZ3, Techno Spark 3 Pro, Vivo X27, Nex S, Nex A, Xiaomi Mi 9 și Xiaomi Mi Mix 3 5G.

Programul Beta a început în martie 2019 cu versiunea1, apoi s-a mutat la Beta 2 în aprilie, Beta 3 în mai și Beta 4 în iunie. Utilizatorii au descoperit că Beta 5 a fost lansat în iulie. Ultimul update pre-lansat (cu greu) a fost Beta 6 care a venit cu modificări nesemnificative.

Când va fi lansat Android 10

Zvonul de astăzi sugerează că 3 septembrie 2019 este data oficială de lansare pentru Android 10. Vestea provine dintr-un articol de pe PhoneArena unde au fost postate niște screenshot-uri cu o discuție privată.

Dacă auncăm un ochi pe actualizările anterioare, putem obseva că Google a optat pentru o dată de lansare ce se situează în primele zile ale lunii. De exemplu, pe 6 august 2018 a avut loc lansarea lui Android 9 Pie (luni), iar pe  21 august 2017 (tot luni) a fost făcut public Android 8 Oreo.

Android 7 Nougat din 22 august 2016 (a avut loc tot într-o zi de luni). Android 6 a fost lansat pe 5 octombrie 2015 (da… tot lunea). S-ar părea că este destul de probabil ca Google să fie în măsură să-și lanseze următoarea versiune de Android tot într-o zi de luni – cu excepția cazului în care, într-adevăr, decide să facă o schimbare pe neașteptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here