Apple Watch 5: Data lansării, specificații, preț și alte detalii

Apple Watch este cea mai bună linie de smartwatch-uri încă dinainte ca modelul 4 să-și facă apariția. Așadar, ce ne aduce noul ceas?

Apple domină piața ceasurilor inteligente într-o măsură mult mai mare decât în cazul smartphone-urilor sau chiar a tabletelor. Ultimele cifre ne arată că acesta deține 46.4% din piață – iar procentul continuă să crească.

Din acest motiv, Apple Watch 5 pare a fi cel mai așteptat smartwatch al acestui an. Iată ce trebuie să știm despre el.

Apple Watch 5 data lansării

Mai jos am listat când au fost lansate toate modele anterioare de Apple Watch.

  • Apple Watch − Septembrie 2014
  • Apple Watch 2 − Septembrie 2016
  • Apple Watch 3 − Septembrie 2017
  • Apple Watch 4 − Septembrie 2018

Datorită faptului că ceasurile anterioare au fost anunțate fix în aceeași lună, este destul de clar și fără excepție când va fi lansat noul model, și anume Septembrie 2019.

Cât costă Apple Watch 5?

Este un pic dificil să estimăm care va fi prețul noului ceas deoarece există fluctuații la modelele anterioare.

Apple Watch-ul curent are un preț de pornire de 399 lire sterline, Apple Watch 3 a costat 329 lire iar Apple Watch 2 a fost lansat cu un preț de 369 lire. Toate acestea au o cotă uriașă față de 259 lire, prețul de pornire al primului ceas de la Apple.

Ne-ar plăcea să spunem că Apple Watch 5 va fi mai ieftin decât Apple Watch 4 sau că, cel puțin, se va menține la același preț. Dar tendința generală a creșterii prețurilor dispozitivelor inteligente, nu inspiră prea multă încredere. De altfel, nu va fi surprinzător ca Apple Watch 5 să treacă de 400 de lire.

Apple Watch 5 – Performanță

Apple a creat câte o nouă generație de procesoare „S” pentru fiecare model nou de ceas inteligent. Astfel, Apple Watch 5 va fi și el echipat cu un nou procesor.

Încă nu știm cu certitudine ce va oferi procesorul S5. Dar mai mult ca sigur vom avea parte de o performanță și durabilitatea a bateriei mai mare.

Cum arată Apple Watch 5?

Un lucru este cert în ceea ce privește Apple Watch, și anume modul cum arată. De la prima generație până la cea de-a patra, nimic nu a fost schimbat.

Asta în ciuda faptului că seria 4 a reprezentat cea mai mare schimbare de proiectare, cu un afișaj mult mai mare, și o grosime substanțial mai mică, design-ul a urmat fix aceeași rețetă.

Datorită modelelor anterioare, ne îndoim că Apple Watch 5 va fi ma diferit decât acestea. Asta înseamnă că ne așteptăm să vedem un ecran OLED de 1,78 inch cu aceeași rezoluție de 448 x 368, ca seria 4.

Apple Watch 5 – Funcții

De când există această serie, Apple a făcut tot posibilul ca să aducă funcții noi și interesante cu fiecarea nou model de Apple Watch. Sunt tot felul de zvonuri cum că anul acesta vom primi senzori de măsurare a glucozei pentru persoanele diabetice și faptul că ceasul ne va putea urmări somnul.

Articole recente

Când ar trebui să cumperi un smartphone?

Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump...

Playboy anunță că va lansa o pereche de căști

După un șir de proiecte confuze și ciudate, inclusiv decizia de a lansa o criptomonedă, Playboy a anunțat că va rupe gura târgului cu...

The Boys – Review serial

In cazul in care te  gasesti sa nu ai la ce te uita zilele astea, asa cum am fost si eu, iti recomand "The...

One Action un nou smartphone ce va fi lansat de Motorola

Motorola a lansat One Action telefon ce este numit ca fiind unul dedicat celor care petrec mult timp in natura, acesta are caracteristici speciale...

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

Comentarii recente

Marian Ciobanu on The Boys – Review serial

Alte articole

1 Comment

  1. Cum ai spus si tu in articol, de la prima generatie pana la a patra nu a fost nimic semnificativ schimbat la design, bineinteles am avut mariri de performante, insa totusi nimic special!
    Sper ca Apple sa faca o treaba buna pentru ca parca piata smart watch-urilor scade usor usor, si nu prea mai exista concurenta asa mare. Samsung e mai bun si la capitolul ceasuri inteligente.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!