Apple Watch 5 sau Apple Watch 4

Punând capăt unei perioade lungi de speculații, noul Apple Watch 5 a sosit în sfârșit.

Deși Apple Watch 5 pare a fi aproape identic cu Apple Watch 4, de fapt, acesta vine cu ceva îmbunătățiri subtile, dar potențial importante, care ar putea schimba în mod radical modul în care utilizatorii privesc ceasul.

Așadar, iată care sunt diferențele dintre cele două smartwatch-uri și care merită să-l cumperi.

Apple Watch 5 vs Apple Watch 4 – Specificații și caracteristici

Din punct de vedere vizual, Apple Watch 5 și Apple Watch 4 sunt identice. Ambele au același designiar iar singurele diferențe vizibile sunt la variantele de ceramică și titan ale lui Apple Watch 5. Apple Watch 4 este disponibil numai în finisaje din aluminiu și oțel inoxidabil.

Cele mai evidente diferențe sunt pe hârtie, și anume: noul procesor S5 și îmbunătățirea memorie de stocare (32 GB). Apple nu a dezvăluit alte detalii tehnice despre cip în afara faptului că este dual-core, 64 biți și „de două ori mai rapid” decât S3-ul prezent pe Apple Watch 3. Poate că ai observat sau nu, dar această afirmație a mai fost folosită. Este aceeași cu cea pe care Apple a făcut-o cu privire la procesorul S4 de pe Apple Watch 4.

Pare plictisitor, așa-i? La fel ne-am gândit și noi, însă, dacă te uiți atent, vei observa câteva modificări cheie care fac ca Apple Watch 5 să fie un smartwatch mai atractiv, mai ales dacă ești un utilizator conștient de sănătate.

Cele mai interesant dintre acestea e always on display pe care ni l-am dorit ca Apple să-l implementeze de ceva timp.

Singurul dezavantaj este că ecranul OLED care-i mereu pornit ar putea face ca durata de viață a bateriei să fie mai mică. Pentru a rezolva acest lucru, Apple a modificat ecranul în așa fel încât să aibă o rată de actualizare variabilă ce se poate schimba între 60Hz și 1Hz în funcție de ceea ce face purtătorul ceasului. Potrivit Apple, asta va permite ca Apple Watch 5 să ofere aceeași durată de viață a bateriei de 18 ore ca și Apple Watch 4.

Adăugarea unui senzor pentru busolă va permite ca smartwatch-ul să ofere date poziționale mult mai bune în aplicația Maps decât predecesorul său. Mai exact, va permite ca Apple Watch 5 să arate spre ce direcție te îndrepți, precum și alte lucruri cheie ca altitudinea, latitudinea și longitudinea.

O nouă caracteristică importantă mai este și “emergency calling” („apel de urgență”). Acest lucru permite ca noul ceas să apeleze în mod automat serviciile de urgență dacă ritmul cardiac ECG (electrocardiogramă) se comportă ciudat sau dacă purtătorul este în pericol, chiar și atunci când nu este conectat la un iPhone.

Apple Watch 5 vs Apple Watch 4 – Preț și verdict

Versiunea Apple Watch 5 de aluminiu va costa 399 de lire sterline fără LTE. Prețul modelului cu LTE ajunge până la 499 de lire sterline. Apple Watch 4 a costat la fel când a fost lansat pentru prima dată. Ne așteptăm ca modelul anterior să aibă o scădere vizibilă în preț, cât mai curând, astfel, dacă ai un buget limitat, te-ai putea îndrepta spre el. În caz contrar, poți merge cu încredere pe noua generație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here