AsteroidOS, o alternativă open-source pentru Wear OS

Capitalizând pe lipsa unui sistem de operare open-source pentru smartwatch-uri, Florent Revest, un student francez de informatică, a avut în vedere un proiect numit AsteroidOS. După patru ani de dezvoltare intensivă și după o contribuție în SDK de la mai mult de 100 de contribuabili din întreaga lume, AsteroidOS a lansat prima versiune stabilă v1.0.

Acest sistem de operare bazat pe Linux este considerat un salt uriaș în industria open source. Inițial, sistemul de operare a fost disponibil doar pentru LG G Watch, dar versiunea recent lansată extinde suportul la alte șase dispozitive, inclusiv LG G Watch Urbane, LG G Watch R, Asus Zenwatch 1, Asus Zenwatch 2, Asus Zenwatch 3 și Sony Smartwatch 3 .

Ca și alte sisteme de operare contemporane disponibile astăzi, AsteroidOS 1.0 este echipat cu toate caracteristicile care pot fi solicitate în această eră de smartwatch-uri. Printre funcții se numără notificările telefonului, un ceas deșteptător, o agendă, un cronometru, o telecomandă muzicală, opțiunea pentru personalizare a setărilor și o aplicație pentru prognoza meteo.

Din moment ce acest lucru este lansat la nivel global, OS poate fi tradus în 20 de limbi diferite, precum chineză, cehă, daneză, olandeză, engleză, farsi, franceză, germană, greacă, ebraică, italiană, slovacă, spaniolă, turcă și ucraineană. Mai multe limbi pot fi accesate și online.

Versiunea actuală a WatchOS nu conține nimic fantezist și încă nu este pregătită să concureze cu sistemul de operare smartwatch, cum ar fi sistemul de operare Google Wear, WebOS și watchOS-ul Apple.

Cu toate acestea, evoluțiile rapide ale AsteroidOS și interesele prezentate de dezvoltatorii din întreaga lume pentru a promova sistemul inteligent de operare open-source arată că viitorul AsteroidOS este luminos și prosper.

Articole recente

Când ar trebui să cumperi un smartphone?

Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump...

Playboy anunță că va lansa o pereche de căști

După un șir de proiecte confuze și ciudate, inclusiv decizia de a lansa o criptomonedă, Playboy a anunțat că va rupe gura târgului cu...

The Boys – Review serial

In cazul in care te  gasesti sa nu ai la ce te uita zilele astea, asa cum am fost si eu, iti recomand "The...

One Action un nou smartphone ce va fi lansat de Motorola

Motorola a lansat One Action telefon ce este numit ca fiind unul dedicat celor care petrec mult timp in natura, acesta are caracteristici speciale...

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

Comentarii recente

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!