Asteroidul Halloween ne va vizita din nou in decursul acestui an

0
295

Anul trecut, multe corpuri ceresti au decis sa treaca pe langa planeta noastra. In 2018 un asteroid va trece din nou sa ne faca o vizita.

Acesta este 2015 TB145 si a fost numit Halloween de catre cercetatori. Asteroidul a trecut pe data de 31 octombrie 2015 aproape de noi la o distanta de aproximativ 486.000 de km, cam de 1.3 ori distanta care ne separa de luna. Cand Halloween si-a facut aparitia, astronomii au putut sa il studieze si in cel mai mic detaliu. Are un diametru destul de mare, aproximativ 635-640 de metri, iar un lucru care i-a uimit pe astronomi este faptul ca asteroidul este foarte intunecat.

Asteroidul a fost descoperit din Hawaii cu ajutorul telescopului Pan-STARRS,iar dupa acest lucru, cei de la NASA l-au luat in vizor. Pablo Santo-Sanz impreuna cu alti cercetatori de la Institutul de Astrofizica din Andaluzia au organizat campanii de observare si au ajuns la concluzia ca este un asteroid apropiat de pamant de tip Apollo ( NEA).

Forma lui Halloween este una nemaivazuta si ciudata. Daca este privit din anumite pozitii, asteroidul seamana cu un craniu. Faptul ca fost descoperit in preajma Halloween-ului, dar si forma ciudata a acestuia, i-a facut pe cercetatori sa ii dea numele pe care il poarta.

Cercetatorii ne asigura ca Halloween nu reprezinta niciun pericol pentru planeta si ne va vizita in preajma lunii noimebrie a acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here