Calatoria in timp este doar un mit? Iata cand va fi posibil acest lucru

0
406

Exista multe persoane care au fost marcate de filmele SF si de atmosfera predominanta.  In trecut calatoria in timp era doar un vis, dar acum deja au fost concepute primele idei pentru ca acest lucru sa poata sa devina realitate. Cum ar fi ca in doar o secunda sa te afli oriunde in aceasta lume ?

Conform multor studii, spatiul si timpul sunt strans legate intre ele. Inca din cele mai vechi timpuri marii fizicieni au fost preocupati, unul dintre ei fiind celebrul Albert Einstein. Cu ajutorul teoriei relativitatii a raspuns la multe intrebari care nu aveau rezolvare.

Exista 4 dimensiuni. Primele 3 dimesniuni ale spatiului sunt: latimea, lungimea si inaltimea. Cercetatorii sunt de parere ca intre aceste dimensiuni sunt anumite scurtaturi care ne-ar putea ajuta sa calatorim in timp. Aceste scurtaturi au fost numite de catre savanti gauri de vierme.

Oamenii de stiinta spera ca va fi posbila calatoria in timp in viitorul apropiat. Nu va mai fi mult pana se vor pune bazele unei astfel de masini. Din spusele lor calatoria in trecut ar fi mai grea deoarece exista anumite paradoxuri care ar putea fi distruse. Cea in viitor nu le-ar pune mari probleme acestora. Cand aceasta realizare va avea loc, totul se va schimba. Nu se stie inca daca oricine ar putea avea acces la acest lucru. Pana atunci omenirea mai are de asteptat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here