Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump telefon și te orientezi mereu spre o variantă foarte bună raportată la preț/calitate.

Pe lângă toate acestea, este foarte bine să știi când e momentul potrivit pentru a cumpăra un nou smartphone – crede-mă, poți economisi niște bani. În timp ce alții pun botul la niște strategii de marketing bine puse la punct, tu obții ce e mai bun deoarece te interesezi.

Când ar trebui să-ți cumperi un smartphone?

Imediat cum un telefon își face apariția, lumea sare pe el ca niște lei înfometați. Dar stai așa! Asta nu-i tot… la pachet vin și cozile interminabile din fața magazinelor. Nu știu cât de aplicabil este la noi în țară, dar dacă ai văzut în persoană sau prin mass-media, știi despre ce vorbesc. Ei bine, lasă-i pe acei oameni să plătească grosul în timp ce tu te informezi din timp și bagi la cap. Nu trebuie să faci alegeri pripite într-o perioadă scurtă de timp, fix când ți-a trecut pe la ureche cum că un anumit „Măr” X shit Max tocmai s-a lansat.

Cumpără un telefon dintr-o serie anterioară

Nu te sfătuiesc să-ți iei un telefon vechi, îmbătrânit. Pur și simplu, mă refer la faptul că nu e necesar să-ți iei ultimul răcnet pentru că doar așa ești văzut în fața altora „cool”. Dacă îți e bine și nu reprezintă o problemă pentru tine, ai putea lua în considerare și un smartphone care a fost lansat în urmă cu 6 luni sau un an.

Această categorie are cele mai faine reduceri pentru că apar noi flagship-uri ce promit să rupă gura târgului. Magazinele pompează reclame de-ți sar capacele iar modelele anterioare trebuie să fie scoase cât mai rapid de prin depozite pentru a face loc noilor fițe. Pe lângă asta, tot magazinele se și bat între ele în a vinde cât mai rapid aceleași telefoane, iar prețurile scad văzând cu ochii. Așadar, ieși în avantaj oricum ai lua situația. Trebuie doar să fii pe fază!

Cumpără un telefon nou

Nu e nicio problemă dacă optezi spre această variantă. Până la urmă, e banul tău. În acest caz, este bine să cutreieri toate colțurile internetului până găsești varianta potrivită pentru tine. Doar că noi te putem scuti de asta – facem toată treaba în locul tău și nu trebuie decât să ne vizitezi. Prin urmare ai două opțiuni în funcție de câți bani dispui să plătești:

1) Iubești smartphone-urile dar nu ai vrea să rămâi cu scame în portofel

Nu avem habar când vei citi articolul, așadar nu putem arăta cu degetul spre un anumit model de telefon deoarece acesta ar fi mult prea învechit în acel moment. Însă, îți recomandăm două mari companii care au devenit populare prin simplul fapt că oferă niște produse impresionte în raport preț/calitate. Ca să nu o mai lungim, acestea sunt Xiaomi și OnePlus. Te poți orienta oricând după un telefon de la ei. Primul brand l-aș alege dacă aș vrea un flagship dar la un buget minim iar cel de-al doilea pentru stabilitate, calitate, tehnologie de ultimă oră și dacă aș avea un buget mediu. Mai multe despre fiecare poți afla printr-un simplu search, fie aici pe site în alte articole unde am aprofundat deja acest subiect.

2) Iubești smartphone-urile iar banii nu reprezintă o problemă

Dacă te afli în acest caz, cel mai înțelept este să ochești cele mai bune telefoane. Vezi care sunt ultimele modele lansate și când v-a apărea următoarea generație (poate mai trebuia să aștepți o lună și cumpărai ultimul răcnet).

Avantajos pentru tine, ar fi să nu sari pe niciun telefon atunci când e lansat, în prima zi, ci să aștepți măcar o lună. De ce spunem asta? Deoarece ele sunt utilizate în masă și probleme care nu au fost găsite în testele din fabrică, ies la iveală în mâna utilizatorilor. Poți întâmpina două cazuri problematice: hardware și software. Prima e cea mai nasoală fiindcă ar trebui să trimiți telefonul în granție sau să aștepți ca firma să te despăgubească. A doua se rezolvă printr-o actualizare dar asta depinde de brand cât de rapid se mișcă, nu să te lase cu ochii în soare când ți-e lumea mai dragă.

Concluzie

Sperăm că acest articol te-a ajutat. Acum depinde de tine ce vei face și cum vei alege să-ți investești banii. Oricum, atât timp cât ai ajuns pe acestă pagină, mai mult ca sigur îți dorești să fii informat și să faci o alegere chibzuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here