Ce este un eSIM și prin ce se diferențiază față de o cartelă normală?

În mod tradițional, fiecare smartphone vine cu un slot SIM pentru a găzdui o cartelă fizică. Doar că, în ultimii ani, companii precum Apple și Google au început să implementeze eSIM-uri în telefoanele lor.

Ce este un eSIM?

Similar cu o cartelă standard, un eSIM permite utilizatorilor să acceseze toate serviciile de telefonie mobilă mult mai ușor. Cu toate acestea, spre deosebire de o cartelă obișunită, un eSIM este încorporat pe placa de bază a unui smartphone. Acesta este compatibil cu fiecare operator de telecom important de pe glob. Mai mult, procesul de activare a unui eSIM este relativ simplu.

Deoarece un eSIM este soldat pe o placă de circuit, este mai sigur și mai fiabil în comparație cu un SIM normal.

Un eSIM elimină nevoia de a transfera fizic o cartelă în timp ce treci pe un dispozitiv nou, și de asemenea este util oricând călătorești într-o nouă locație. În plus, permite companiilor de telefoane să mențină consistența designului și să facă smartphone-uuri mult mai subțiri.

Diferența dintre o cartelă obișnuită și un eSIM

Așa cum am menționat anterior, eSIM-ul nu este o cartelă detașabilă. Acestea fiind spuse, similar cu un cip NFC, un eSIM poate utiliza și stoca mai multe date de la diferiți furnizori de servicii. O cartelă normală poate părea mică, dar în ceea ce privește hardware-ul smartphone la nivel microscopic, dimensiunea este mare. În consecință, eSIM-ul este mai mic și mai performant.

În prezent, eSIM este utilizat de companii ca o alternativă la dual-SIM. Un alt avantaj major al utilizării acesteia în locul unui SIM obișnuit este că face smartphone-ul mai rezistent la apa și la uzura.

Dispozitive care suportă eSIM

În prezent, eSIM este o tehnologie relativ nouă și încă nu a devenit populară. De fapt, multe smartphone-uri emblematice precum Samsung Galaxy S10 și OnePlus 7 Pro nu oferă asistență pentru așa ceva. Cu toate astea, există încă multe dispozitive care vin echipate cu așa o tehnologie. Mai jos, ai la dispoziție o listă cu ele.

 • Google Pixel 2
 • Google Pixel 2 XL
 • Google Pixel 3
 • Google Pixel 3 XL
 • Google Pixel 3a
 • Google Pixel 3a XL
 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPad Pro
 • Calculatoare Windows 10 echipate cu Snapdragon 850

Articole recente

Când ar trebui să cumperi un smartphone?

Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump...

Playboy anunță că va lansa o pereche de căști

După un șir de proiecte confuze și ciudate, inclusiv decizia de a lansa o criptomonedă, Playboy a anunțat că va rupe gura târgului cu...

The Boys – Review serial

In cazul in care te  gasesti sa nu ai la ce te uita zilele astea, asa cum am fost si eu, iti recomand "The...

One Action un nou smartphone ce va fi lansat de Motorola

Motorola a lansat One Action telefon ce este numit ca fiind unul dedicat celor care petrec mult timp in natura, acesta are caracteristici speciale...

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

Comentarii recente

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!