Cel mai ieftin serviciu 5G din Romania va fi lansat de Digi

Digi Mobil a anuntat disponibilitatea serviciilor 5G, la o zi dupa ce Vodafone si-au anuntat si ei oferta. Chiar daca Vodafone si-a facut o reclama mai buna, se pare ca Digi va avea o acoperire mai mare iar pretul va fi mai mic. Relateaza Betit.ro

Abonamentul 5G de la Digi este compatibil cu doar doua modele de smartphone din oferta Digi Mobil, dar spre deosebire de concurenta, Digi a anuntat o disponibilitate mai mare in Romania, in mai multe orase.

Noua retea se numeste Digi Mobil 5G Smart si va fi lansat prima oara in Bucuresti, deja in centrul vechi au fost instalate antene, in cateva luni acestia vor avea o acoperire mai mare in Bucuresti dar si in marile orase ale romaniei.

Nu au fost anuntate limitele de viteza, insa reteaua va fi net superioara 4G si se va putea conecta doar la dispozitive compatibile 5G.

Digi a mai anuntat ca nu va crea abonamente speciale pentru 5G, ci vor ramane aceleasi, la aceleasi preturi. Practic daca ai abonament la Digi, vei putea folosi si 5G, daca ai acoperire iar telefonul tau suporta aceasta conectiune.

Astfel, abonamentele vor păstra promisiunea traficului nelimitat în 3G, dar şi limita de 50 GB pe lună pentru internetul de mare viteză, care înainte era considerat 4G. Acum acest trafic va fi consumat atunci când utilizatorul este conectat la o antenă 4G sau 5G, după caz.

Unde va fi disponibil 5G de la Digi in Romania?

Dupa cum vedea pe harta de mai jos, anuntatade catre Digi, acoperirea va fi destul de buna, tinand cont ca suntem la inceputul erei 5G. Bucureşti (Centrul Vechi, câteva parcuri şi zona de food-court din mall-urile mari), Constanţa şi Mamaia, Oradea, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Primele antene vor fi lansate in lunile iulie si august, fiind folosite echipamente Ericsson. Fiecare locatie va avea antene si fibra optica cu o viteza de pana la 10 GB, pentru inceput, anunta compania.

Din septembrie anul acesta, compaia va instala echipamente Nokia in mai multe orase: Braşov, Timişoara, Craiova, Sibiu, Sinaia, Buşteni, Predeal şi Poiana Braşov.

Ce telefoane avem in oferata Digi compatibile cu 5G? Ei bine in ofera Digi avem putine telefoane, mai precis, in momentul de fata avem doar doua, Modelul Mi Mix 3 5G si Huawei Mate 20X 5G.

Suntem curiosi cum va evolua toata treaba asta, si cand vom avea acoperire in toata tara asa cum avem acum la 4G.

Articole recente

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

De acum vei putea raporta orice postare falsă sau dezinformatorie pe Instagram

Compania Facebook a anunțat că și-a extins programul de Third Party Fact-Checking pe Instagram asupra pozelor și videoclipurilor. În cadrul acestei modificări, utilizatorii platformei...

ZTE nubia Z20 un smartphone cu ecran pe spate foarte spectaculos

Nubia Z20 a fost lansat de catre compania ZTE iar acesta surprinde prin frumusetea lui, dar mai ales prin faptul ca se numara printre...

Apple Card serviciul despre care nu ai auzit si este foarte folositor

Apple a lansat un serviciu, Apple Card ce nu a fost lansat asa cum suntem obisnuiti, cu evenimente globale, totul a fost lansat, mai...

Cum să închizi sau restartezi Galaxy Note10/Note 10 Plus

Samsung și-a anunțat ultimele telefoane, Samsung Galaxy Note 10 și Note 10 Plus, în urmă cu câteva zile. Dacă intenționezi să îți cumperi oricare...

Comentarii recente

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!