Cele mai bune tablete grafice pentru începători

Ați încercat vreodată să vă semnați cu mouse-ul sau cu trackpad-ul laptopului? Da, e teribil. Imaginați-vă că încercați să creați o schiță detaliată sau să retușați cu precizie o fotografie cu aceste unelte.

O tabletă de desen, cunoscută și sub denumirea de tabletă grafică, utilizează un stilou pentru a traduce atingerile dvs. de pe tabletă pe ecranul computerului cu un grad de precizie incredibil. Este mult mai natural și confortabil de folosit decât un mouse sau un touchpad, indiferent dacă doriți să pictați, să ilustrați, să animați în 3D, să creați benzi desenate sau să retușați niște fotografii.

Acest ghid este pentru oricine face prima sa incursiune în crearea de artă digitală sau în retușarea fotografiilor. O tabletă grafică pentru începători este un accesoriu care poate fi atașat la orice computer și monitor, ceea ce îl face versatil și util pentru anii următori. Dacă sunteți interesat de o tabletă grafică, dar nu doriți să cheltuiți o sumă mare de bani pe un accesoriu pe care nu îl puteți utiliza în fiecare zi, ponturile noastre sunt pentru dvs.

1. Wacom Intuos Draw

Cea mai bună tabletă grafică pentru începători

Cea mai bună tabletă grafică pentru începători
Cea mai bună tabletă grafică pentru începători

Proiectat pentru începători, Wacom Intuos Draw este cea mai accesibilă și cea mai populară tabletă Wacom. În cadrul testelor efectuate aceasta a oferit cea mai mare precizie iar față de tabletele încercate până acum (în afară de Wacom Intuos Pro) aceasta este mai personalizabilă. Iar stiloul lui Draw este destul de confortabil pentru sesiuni lungi de desen. Intuos Draw oferă, de asemenea, cea mai bună valoare a tabletelor grafice pe care le-am încercat, deoarece vine cu Art Rage Lite, care costă 30 de dolari pe cont propriu. Nicio altă tabletă pe care am găsit-o – pe lângă Intuos Art, Photo și Comic – nu vine cu un software grafic.

Intuos Draw a oferit cel mai mult control comparativ cu tabletele non-Wacom și nu am avut probleme cu driverul sau cu întârzierele de conectare.

AFLA MAI MULTE INFORMATII!

2. Wacom Intuos Art

Software diferit și multitouch

Tabletă grafică multitouch

Dacă sunteți dispus să cheltuiți cu 20 de euro mai mult pentru un multitouch sau aveți nevoie de un software diferit față de cel al Intuos Draw, încercați tableta Wacom Intuos Art, Intuos Photo sau Intuos Comic. Ele sunt complet identice cu cele ale topului nostru, în afară de multitouch-ul care vă permite să utilizați tableta ca un trackpad sau să vă rotiți foaia de lucru sau modelele 3D.

În timpul testării, am apreciat caracteristica multitouch pentru a mări imaginea în Photoshop și ca înlocuire a mouse-ului. Artiștii 3D pot aprecia multitouch-ul pentru manevrare în 3D. Dar majoritatea artiștilor noștri profesioniști au spus că nu este necesar, iar ceilalți membrii ai grupului de discuții nu au vrut să vorbească despre multitouch, deoarece uneori au declanșat în mod accidental un gest când încercau să deseneze.

AFLA MAI MULTE INFORMATII!

3. Huion 1060 Plus

O tabletă grafică mai mare și mai ieftină

Tabletă grafică mare și ieftină

Dacă doriți mai mult spațiu pentru a desena sau a picta, achiziționați tableta grafică Huion 1060 Plus. Modelul 1060 Plus are o suprafață activă de 10-by-6¼ inch (comparativ cu zona activă a lui Intuos Draw cu 6-în-3,7 inch), 12 taste personalizabile (față de cele patru Draw) și 8192 niveluri de sensibilitate la presiune – Drawul are 2048 de nivele). O mai mare sensibilitate la presiune rezultă teoretic linii mai variate și o capacitate mai mare de control, dar așa cum am descoperit în teste, majoritatea oamenilor nu vor observa diferența sub 2.048 – ceea ce este mai important dacă funcționează sensibilitatea la presiune iar la 1060 Plus merge. Huion 1060 Plus nu este la fel de personalizabil ca Intuos Draw și nu vine cu niciun software de artă, dar are o zonă mai activă, mai multe butoane și un stilou mare pentru același preț, tabletele Wacom mai mari costă de două ori și jumătate până la de patru ori mai mult.

AFLA MAI MULTE INFORMATII!

Articole recente

Când ar trebui să cumperi un smartphone?

Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump...

Playboy anunță că va lansa o pereche de căști

După un șir de proiecte confuze și ciudate, inclusiv decizia de a lansa o criptomonedă, Playboy a anunțat că va rupe gura târgului cu...

The Boys – Review serial

In cazul in care te  gasesti sa nu ai la ce te uita zilele astea, asa cum am fost si eu, iti recomand "The...

One Action un nou smartphone ce va fi lansat de Motorola

Motorola a lansat One Action telefon ce este numit ca fiind unul dedicat celor care petrec mult timp in natura, acesta are caracteristici speciale...

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

Comentarii recente

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!