Cele mai multe aplicatii antivirus pentru android sunt false și ineficiente

Un raport recent publicat de un proiect austriac de testare antivirus a arătat că aproape două treimi din toate aplicațiile antivirus Android sunt false, nesigure sau ineficiente.

AV-Comparatives a efectuat cercetări privind 250 de aplicații antivirus Android din Magazin Google Play împotriva a 2.000 de eșantioane malware. Grupul a constatat că doar 80 dintre aplicații ar putea detecta peste 30% din cele 2.000 de mostre malitioase.

De asemenea, studiul a constatat că aplicațiile antivirus de la 138 furnizori au detectat mai puțin de 30% din probele de malware Android.

„Mai puțin de una din 10 aplicații testate au ținut piept împotriva celor 2.000 de aplicații rău intenționate, în timp ce peste două treimi nu au reușit să atingă o rată de nici măcar 30%”, au spus cei de la AV-Comparatives într-un comunicat de presă.

„Scopul principal al acestor aplicații pare să genereze venituri ușoare pentru dezvoltatorii lor, mai degrabă decât să-i protejeze pe utilizatori”.

Într-un studiu amplu, cercetătorii au folosit cele mai frecvente 200 de mostre malware Android din 2018. În plus, pentru a asigura rezultatele cele mai exacte, cercetătorii au instalat fiecare aplicație antivirus pe dispozitive fizice Android în loc de emulatori și au folosit un proces de testare automatizat pentru a deschide un browser și a descărca o aplicație rău intenționată.

Studiul a arătat că numai 23 de aplicații au detectat 100% din probele malware, în timp ce 14 aplicații au reușit să obțină mai mult de 99%.

„Considerăm că aceste aplicații sunt riscante, adică ineficiente sau nesigure. În unele cazuri, aplicațiile sunt pur și simplu eronate. Altele detectează doar o câțiva malware antici și permit oricărei aplicații să treacă cu câteva verificări rapide și astfel să fie acceptate de Magazinul Play”.

AV-Comparatives, fondatorul și CEO-ul Andreas Clementi spune: „Deși numărul de aplicații de securitate Android de pe piață a crescut de anul trecut, testul nostru arată că o proporție mai mică din aplicațiile disponibile vă va oferi efectiv protecție. Anul trecut, o treime din aplicațiile de securitate pe care le-am testat nu au detectat nici măcar 30% din probele malitioase; în acest an, această proporție a crescut la peste două treimi. ”

Clementi avertizează de asemenea utilizatorii să evite ratingurile utilizatorilor numărul de descărcări pentru a instala o aplicație anti-virus pe dispozitivul lor, deoarece acestea pot fi false.

„Evaluările utilizatorilor din Magazin Google Play ar putea arăta că o aplicație de securitate este foarte bună. Cu toate acestea, fără a efectua teste independente, utilizatorii nu pot fi siguri dacă detectările lor sunt autentice sau dacă au trecut cu vederea peste o aplicație rea intenționată.”

În ultimele câteva luni, Google a eliminat aplicațiile antivirus a 32 de furnizori din Magazin Play.

Puteți vizita site-ul AV-Comparatives și consulta lista completă a tuturor aplicațiilor testate cu scorurile și detalii necesare aici.

Articole recente

Când ar trebui să cumperi un smartphone?

Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump...

Playboy anunță că va lansa o pereche de căști

După un șir de proiecte confuze și ciudate, inclusiv decizia de a lansa o criptomonedă, Playboy a anunțat că va rupe gura târgului cu...

The Boys – Review serial

In cazul in care te  gasesti sa nu ai la ce te uita zilele astea, asa cum am fost si eu, iti recomand "The...

One Action un nou smartphone ce va fi lansat de Motorola

Motorola a lansat One Action telefon ce este numit ca fiind unul dedicat celor care petrec mult timp in natura, acesta are caracteristici speciale...

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

Comentarii recente

Alte articole

1 Comment

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!