FILE PHOTO: The WhatsApp messaging application is seen on a phone screen August 3, 2017. REUTERS/Thomas White/File Photo

WhatsApp, aplicația de mesagerie deținută de Facebook, care are mai mult de un miliard de utilizatori, avertizează și solicită utilizatorilor săi să evite folosirea aplicațiilor clonate, cum ar fi GB WhatsApp sau WhatsApp Plus. Potrivit companiei, cei care folosesc clonele WhatsApp se confruntă cu un risc de siguranță, deoarece compania nu susține astfel de aplicații terțe și nu poate identifica practicile lor de securitate.

WhatsApp va interzice temporar accesul la conturile acelor utilizatori care utilizează o versiune neacceptată a WhatsApp în locul aplicației oficiale. Dacă un cont este blocat, trebuie să descarci versiunea oficială a WhatsApp pentru a beneficia înapoi de acest serviciu de mesagerie. Înainte de a descărca aplicația oficială, se recomandă utilizatorilor să salveze istoricul chat-urilor. Acest lucru este valabil în cazul în care utilizatorii folosesc o aplicație diferită de WhatsApp Plus sau GB WhatsApp.

„WhatsApp se ocupă de siguranța utilizatorilor noștri. Pentru a proteja confidențialitatea și securitatea contului, este recomandat să se descarce WhatsApp doar din magazinele oficiale de aplicații sau de pe site, ” a declarat purtătorul de cuvânt al WhatsApp pentru Indian Express.

Aparent, WhatsApp a început deja să interzică temporar utilizatorilor să utilizeze cea mai populară aplicație de chat. În cazul în care se constată că istoricul de chat al unui utilizator încalcă regulile, atunci într-un astfel de caz întregul istoric de chat al utilizatorului va fi șters, a avertizat compania.

Pe pagina oficială a companiei a fost distribuit un ghid despre cum să transferi contul de la o aplicație non-oficială la cea oficială și cum să restabiliești conversațiile.

Mai jos ți-am lăsat niște instrucțiuni care te vor ajuta să treci la aplicația oficială WhatsApp:

Dacă folosești GB WhatsApp:

  1. Aștepți expirarea interdicției temporare. Cronometrul vă va arăta durata interdicției.
  2. Accesezi GB WhatsApp, apeși pe More options > Chats > Back up chats.
  3. Accesezi Phone Settings > tap Storage > Files și caută directorul GB WhatsApp.
  4. În colțul din dreapta sus, apieși pe More > Rename și redenumiți folderul în „WhatsApp”.
  5. Intri pe Magazin Play și descarci aplicația oficială WhatsApp.
  6. În WhatsApp verifici numărul de telefon.
  7. Selectezi Restore> Next din ecranul Backup found.

Dacă folosești WhatsApp Plus, atunci:

  1. Intri pe Magazin Play, descarci aplicația oficială WhatsApp și o instalezi.
  2. Confirmi numărul de telefon și toate chaturile existente vor fi transferate automat în aplicația oficială WhatsApp.

Atenție: asigură-te că ștergi toate aplicațiile neoficiale sau fișierele APK de pe telefon pentru a evita problemele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here