Cum sa utilizezi Tor Browser: Sfaturi pentru navigarea in siguranta

Tor Browser: Pentru va păstra navigarea în mediul web privat puteţi folosi Incognito mode în Chrome, Private Browsing în Firefox şi aşa mai departe, însă acest lucru nu va împiedica ISP-ul (Furnizor de servicii Internet) să poată vedea ceea ce accesezi tu.

Poate că doriţi din motive personale să navigaţi pe internet în mod anonim pe internet iar recomandarea mea pentru acest lucru este Tor Browser, browser-ul web despre care vom vorbi astăzi.

Tor Browser vă oferă o mulţime de facilităţi, acest browser oferă multiple niveluri de protecţie pentru a vă asigura că navigarea online, locaţia şi identitatea sunt păstrate integral în siguranţă, în mod anonim. Mai jos am să vă dau câteva sfaturi pentru a utiliza acest browser, vom începe mai întâi cu descărcarea şi instalarea acestuia.

Descărcare şi instalare Tor Browser.

Instalarea acestui browser este foarte simplă, este că a unui browser normal, puteţi descărca acest browser în sigurata de aici. După ce aţi instalat programul (după ce aţi apăsat pe butonul „finish”) browser-ul se va lansa pentru prima dată. Veţi putea face mai multe setări, însă de regulă ceea ce ne interesează pe noi este butonul „connect” pentru a ne conecta la un proxy. Totuşi înainte de acest lucru asiguraţi-vă că v-aţi configurat setările.

Dacă aveţi întrebări despre instalarea acestui browser, vă rog postaţi la comentarii, încercaţi să vă verificaţi ip-ul în browser pe ip-adress.eu, dacă aveţi alt ip de cât cel normal, browser-ul îşi face treaba.

Fiți conectat

Tor Browser are o interfaţă grafică foarte asemănătoare cu alui Mozilla Firefox, ba chiar este bazat pe acelaşi cod sursa, aşa că dacă aţi mai folosit Mozilla Firefox, totul este familiar, şi chiar dacă nu ai folosit Firefox, acest browser seama foarte mult cu Edge sau Chrome, deci ar trebuii să vă simţit ca „acasă”.

Atunci când vrei să te conectezi cu Tor Browser la un proxy, nu ar trebuii să aşteptaţi prea mult, însă aşteptarea va dura maxim câteva minute, apoi după ce browser-ul va găsit un proxy puteţi naviga cu acest foarte mult în siguranţă.

Alegeţi-vă nivelul de securitate

De asemenea vă puteţi alege nivelul de securitate, pentru cei mai sceptici oamenii acest browser vine cu nivel de securitate şi mai mare de cât cel standard, care după părerea mea este deja foarte bun.

Dacă doriţi să schimbaţi schimbaţi nivelul de securitate trebuie doar să faceţi click pe pictograma cu ceapă verde, în momentul actual găsit în stânga sus, apoi vi se deschide o fereastră numită Privacy and Security Settings, pe această fereastră putem selecta nivelul de securitate, însă ar fi bine să citim cu atenţie caracteristicile fiecărui nivel.

Alegerea unui motor de căutare

Prin alegerea navigării cu Tor Browser veţi alege să renunţaţi şi la câteva obiceiuri şi la adoptarea altora, spre exemplu pe Tor Browser nu vom mai putea folosi celebrul browser Google, pur şi simplu nu ne va ajuta în ceea ce avem noi nevoie, cu sigurata vă spun acest lucru, eu recomand folosirea lui duckduckgo.com, acest browser este şi cel recomandat de browser-ul safe.

Vă puteţi crea mai multe identităţi

Tot cu Browser-ul Tor avem acces la mai multe identităţi, identitatea se poate schimba ori de câte ori dorim, probabil vedem că cu un anumit IP site-urile se încarcă greu, ei bine avem ocazia de a ne schimba identitatea şi ip-ul folosit, poate nimerim ceva mai din apropiere şi vom avea parte de o viteză de încărcare a site-ului mult mai mare.

Când vă veţi conecta cu Tor browser pe anumite site-uri veţi observa cum apare un pop-up pe anumite site-uri în care sunteţi avertizaţi că acel site doreşte colectarea a unor informaţii despre tine, ei bine oricum totul va fi în zadar pentru site-ul respectiv pentru Tor Browser nu va oferi nimic.

Utilizaţi HTTPS

Probabil că aţi auzit de HTTPS, aceasta este o variantă pentru „vechiul” http, ei bine multe site-uri au SSL (ceea ce face https), însă multe nu au, şi probabil ne face să credem că un site cu https este ceva mai securizat şi mai de încredere, ei bine este şi aici ceva adevăr.

Tor Browser vine cu HTTPS în mod implicit, el face ca toate site-urile pe care le vizitaţi să vă acorde protecţia HTTPS. Un lucru foarte onorabil, browserele mari pe cărel e folosim acum nu ne oferă această funcţie.

Accesarea site-urilor .onion

Accesarea site-urilor .onion nu se poate accesa în mod lejer de cât prin intermediul Browser-ului Tor, cu acesta putem accesa orice site din „internetul ascuns”, un lucru foarte apreciat de către foarte mulţi internauiti.

Probabil aţi citit şi voi pe internet că internetul ascuns este de foarte multe ori mai mare de cât cel vizibil şi că adevăratele fapte acolo le vedem şi că internetul vizibil este de fapt doar o cenzură.

Nu ştim cât de adevărat este ceea ce am spus eu mai sus însă este fain ca cu Tor Browser putem accesa foarte uşor aceste site-uri cu extensia .onion.

Ei bine cam acesta este articolul meu despre Tor, nu uitaţi să daţi şi voi un like acestui articol, să îl distribuiţi mai la prieteni şi să folosiţi Tor Browser în scopuri educative ;).

Articole recente

Când ar trebui să cumperi un smartphone?

Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump...

Playboy anunță că va lansa o pereche de căști

După un șir de proiecte confuze și ciudate, inclusiv decizia de a lansa o criptomonedă, Playboy a anunțat că va rupe gura târgului cu...

The Boys – Review serial

In cazul in care te  gasesti sa nu ai la ce te uita zilele astea, asa cum am fost si eu, iti recomand "The...

One Action un nou smartphone ce va fi lansat de Motorola

Motorola a lansat One Action telefon ce este numit ca fiind unul dedicat celor care petrec mult timp in natura, acesta are caracteristici speciale...

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

Comentarii recente

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!