Compania Facebook a anunțat că și-a extins programul de Third Party Fact-Checking pe Instagram asupra pozelor și videoclipurilor. În cadrul acestei modificări, utilizatorii platformei pot de acum să raporteze orice conținut pe care-l consideră fals. Prin trimiterea unei cereri, postarea va fi revizuită și se va determina dacă e falsă/dezinformatorie. Conform acestui program, conținutul nu va fi șters dar va fi restricționat pentru a nu deveni popular.

Această opțiune va fi valabilă mai întâi utilizatorilor de Instagram din Statele Unite ale Americii începând de astăzi, iar la sfârșitul lunii va putea fi folosită de toată lumea. Ca să o găsești trebuie să apeși pe cele trei puncte din dreptul unei postări și selectezi „It’s inappropriate” / „Nu este adecvat”.

Sub acel meniu îți va apărea o nouă secțiune numită: „False information” / „Informație falsă”. Alegând această opțiune, o cerere de raport va fi trimisă iar postarea va fi verificată dacă este reală sau duce în eroare oamenii.

Să presupunem că ai raportat și platforma a considerat că postarea respectivă trebuie sancționată. Așadar, te întrebi ce măsuri se vor lua în această privință. Ei bine, Instagram îi va permite să rămână, dar nu va mai fi afișată pe pagina de hashtag-uri a platformei și va fi restricționată în privința vizualizărilor pe pagina de „Explore”. Acest lucru va limita capacitatea unui cont de a promova conținut fals și îl va constrânge din a mai fi găsit.

Noua opțiune de raportare face parte din cele mai recente funcții pe care Facebook le-a implementat pentru a reduce informațiile false răspândite prin intermediul platformelor sale sociale. Cred că modificarea este una benefică pentru noi iar multe persoane nu vor mai fi dezinformate și manipulate atât de ușor, atât în privința subiectelor generale de discuție cât și a celor politice, mondene sau care au legătură cu sănătatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here