Decizia așa-numită „curajoasă” a Apple de a renunța la mufa de căști folosită de mult timp pe iPhone 7 a adus companiei o avalanșă de critici, dar a încercat să facă pe plac proprietarilor de căști prin cablu, incluzând un adaptor Lightning pentru 3,5 mm în cutie. Potrivit unui nou raport, acesta nu va fi inclus cu niciunul dintre noile modele iPhone lansate în cursul acestui an.

Analiștii de la Barclays au prezis anul trecut că adaptorul ar rămâne parte din iPhone 8, 8 Plus și X, dar a adăugat că va dispărea într-un anumit moment „potențial în modelul 2018”. MacRumors relatează că analiștii vizitează în mod regulat lanțul d edistribuție a furnizorilor Appledin Asia pentru a strânge aceste informații.

Apple pare să fie încredințat în faptul că un număr din ce în ce mai mare de consumatori se îndreaptă către căști fără fir, inclusiv propriile AirPod-uri, însă există încă o mulțime de oameni care preferă opțiunile tradiționale, prin cablu. Din punctul de vedere al Apple, decizia ar trebui să contribuie la reducerea costului pe unitatea noilor dispozitive iPhone, chiar dacă este mică.

Presupunând că raportul se dovedește a fi corect, cei care încă intenționează să cumpere un iPhone nou și doresc să-și folosească căștile prin cablu cu adaptor pot cumpăra un adaptor Lightning la 3,5 mm ca produs independent pentru $ 9 de la magazinul Apple.

În timp ce mai mulți producători de telefoane, inclusiv Google și Sony, au urmat pașii Apple eliminând mufa pentru căști, aceasta rămâne o parte a telefoanelor concurente ale Samsung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here