Facebook îți ascultă mesajele vocale fără acordul tău

Facebook-ul ne invadează din nou intimitatea, de această dată, prin ascultarea mesajelor vocale. Compania a angajat personal extern care să facă toată treaba, punând la dispoziție informațiile noastre personale în mâna altora.

Facebook are acces la mesajele noastre vocale

Potrivit unui raport efectuat de Bloomberg, Facebook a plătit contractanții pentru a transcrie mesajele vocale ale utilizatorilor în format text. Acestea au inclus diverse conversații care au chiar o natura vulgară, ceea ce înseamnă că Facebook-ul a accesat mult conținut sensibil.

Cei care ascultau înregistrările audio nu aveau voie să știe de ce făceau acest lucru.

Printre diverșii contractori angajați pentru a face această treabă, se află și TaskUs Inc.; acesta a sugerat că Facebook nu a comunicat niciodată de unde vin mesajele vocale, fapt prin care angajații TaskUs au considerat că sunt implicați în ceva lipsit de etică.

Facebook recunoaște

Facebook a recunoscut că a angajat oameni care să transcrie mesajele vocale ale utilizatorilor pentru a se asigura că inteligența artificială poate înțelege corect mesajele. Cu toate acestea, a încetat să mai facă acest lucru în urmă cu o săptămână, după ce niște companii au fost prinse accesând conversațiile utilizatorilor.

Deși Facebook a zis că nu mai face asta, acesta nu și-a informat utilizatorii că prelucrează mesaje private.

Din păcate nu este, evident, singura companie tehnologică care a pus mâna pe conversațiile utilizatorilor pentru propriul său avantaj. Destul de recent, Siri a fost găsit vinovat pentru că a stocat conversații ale utilizatorilor (chiar și sexuale) pentru a instrui în continuare asistentul virtual; Alexa și Google Assistant fac, de asemenea, parte din listă.

În urma dezvăluirilor, Apple și Google au oprit practica, în timp ce Amazon le-a oferit utilizatorilor opțiunea de a renunța la proces.

Părerea noastră

În timp ce companiile pretind că au acces la conversațiile private ale utilizatorilor doar în scopul de a analiza și îmbunătăți serviciile lor, este clar un caz de invazie a confidențialității. Acum că au fost prinși în flagrant, mai mult ca sigur vor face în așa fel încât să liniștească apele. Doar că, în fața cortinei după cum ne aflăm noi, habar nu avem ce se întâmplă cu datele noastre personale și cum sunt prelucrate. Sper ca aceste companii să bage de seamă acest lucru și să evite problema pentru bunăstarea lor, în special Facebook, care tocmai a fost amendat de FTC.

Articole recente

Când ar trebui să cumperi un smartphone?

Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump...

Playboy anunță că va lansa o pereche de căști

După un șir de proiecte confuze și ciudate, inclusiv decizia de a lansa o criptomonedă, Playboy a anunțat că va rupe gura târgului cu...

The Boys – Review serial

In cazul in care te  gasesti sa nu ai la ce te uita zilele astea, asa cum am fost si eu, iti recomand "The...

One Action un nou smartphone ce va fi lansat de Motorola

Motorola a lansat One Action telefon ce este numit ca fiind unul dedicat celor care petrec mult timp in natura, acesta are caracteristici speciale...

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

Comentarii recente

Alte articole

3 Comments

  1. Clar, de multe ori se intampla sa vorbesc cu cineva despre „iPhone” spre exemplu, iar peste ceva timp pe facebook vad anunturi sponsorizate despre iPhone, si fara sa scriu pe internet, sau ceva. Ciudat, nu? :))

    • Aceste companii gigantice n-au frică de nimic, încalcă intimitatea utilizatorilor după bunul plac.
      Până la urmă, noi am acceptat termenii și condițiile fără să le citim și chiar dacă o făceam tot eram nevoiți să ne folosim de serviciile lor. Asta e lumea în care trăim. Că vrem sau nu, datele noastre sunt prelucrate în tot felul de moduri din ce în ce mai ciudate. Și ceea ce e înfiorător, este faptul că inteligența artificială se dezvoltă într-un ritm alarmant. Cine știe cum vor mai decurge lucrurile.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!