Facebook permite oricui să-ți găsească profilul folosind numărul tău de telefon

Un raport de la Tech Crunch afirmă că numerele de telefon introduse la secțiunea ”Despre” a profilului de Facebook sau simpla înlocuire a emailului cu unul, pot fi folosite pentru a căuta și găsi profiluri. Anul trecut, compania a fost nevoită să-și înregistreze numerele de telefon pentru autentificarea cu doi factori.

Problema aici este că utilizatorii nu pot renunța la această caracteristică și oricine cu sau fără un cont poate căuta profiluri doar prin utilizarea numerelor de telefon. Facebook a recunoscut anul trecut că utilizează datele colectate sub formă de securitate pentru a viza utilizatorii cu reclame.

Recent, un tweet de la Jeremy Burge a devenit viral, deoarece a detaliat utilizarea unui ID unic care este folosit pentru a vă conecta identitatea pe mai multe platforme de pe internet.

Această caracteristică nu poate fi dezactivată complet de utilizatori și este setată în mod implicit ca fiind vizibilă de către „Public”. Jay Nancarrow, purtătorul de cuvânt al Facebook, a declarat că setările nu sunt noi și că acestea se aplică numerelor de telefon adăugate de utilizatori.

Un reporter de la The Telegraph s-a panicat când a aflat că profilul său putea fi căutat doar prin simpla inserare a unui număr de telefon pe care nu l-a introdus niciodată pe Facebook.

Acest lucru înseamnă că marea rețea de socializare utilizează alte surse pentru a găsi numerele de telefon ale utilizatorilor săi. Zeynep Tufecki, un expert de securitate de top, afirmă că „utilizarea securității pentru a slăbi în continuare viața privată este o mișcare greșită – mai ales că numerele de telefon pot fi deturnate pentru a slăbi securitatea”.

Ce părere ai? Îți recomandăm să schimbi setarea de pe modul public în prieteni. Astfel, vei scăpa de multe vulnerabilități și nu oricine te va mai găsi doar prin simpla inserare a unui număr de telefon în bara de căutare.

Articole recente

Când ar trebui să cumperi un smartphone?

Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump...

Playboy anunță că va lansa o pereche de căști

După un șir de proiecte confuze și ciudate, inclusiv decizia de a lansa o criptomonedă, Playboy a anunțat că va rupe gura târgului cu...

The Boys – Review serial

In cazul in care te  gasesti sa nu ai la ce te uita zilele astea, asa cum am fost si eu, iti recomand "The...

One Action un nou smartphone ce va fi lansat de Motorola

Motorola a lansat One Action telefon ce este numit ca fiind unul dedicat celor care petrec mult timp in natura, acesta are caracteristici speciale...

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

Comentarii recente

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!