Facebook suspendă 200 de aplicații cu scopul de a investiga un abuz de date

Acum o lună în urmă, Mark Zuckerberg promisese să analizeze aplicațiile care abuzează de date precum Cambridge Analytica, iar rezultatele investigațiilor în curs se află în sfârșit aici.

Facebook a anunțat într-o postare de blog că aproximativ 200 de aplicații au fost suspendate pentru obținerea datelor personale ale utilizatorilor în mod abuziv. Această declarație vine după un audit inițiat din cauza scandalului Cambridge Analytica.

Compania social media a susținut că „mii” de aplicații au fost supuse scanerului. Și cele 200 de aplicații menționate anterior așteaptă o „anchetă amănunțită” care ar determina dacă dezvoltatorii lor au utilizat sau nu date înșelătoare.

Compania a investigat toate aplicațiile care au avut acces la cantități mari de date, înainte de a introduce modificări în politicile Facebook în 2014 – care au restricționat accesul la date. Zuckerberg anunțase că aplicațiile care nu reușesc la acest audit vor fi interzise pe platformă.

Ime Archibong, VP al parteneriatelor pentru produse Facebook, scrie că ancheta este în plină desfășurare. Vor fi intervievați și vor trimite cereri de informații (pentru a găsi în detaliu la ce date au avut acces).

În plus, aceștia ar efectua audituri, inclusiv inspecții la fața locului ale aplicațiilor în cauză. Postul pe blog afirmă, în plus, că găsirea de dovezi privind aplicațiile care au utilizat în mod greșit date, că Facebook le va interzice și va notifica persoane prin intermediul acestui site dacă datele lor au fost scoase din uz.

Articole recente

Când ar trebui să cumperi un smartphone?

Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump...

Playboy anunță că va lansa o pereche de căști

După un șir de proiecte confuze și ciudate, inclusiv decizia de a lansa o criptomonedă, Playboy a anunțat că va rupe gura târgului cu...

The Boys – Review serial

In cazul in care te  gasesti sa nu ai la ce te uita zilele astea, asa cum am fost si eu, iti recomand "The...

One Action un nou smartphone ce va fi lansat de Motorola

Motorola a lansat One Action telefon ce este numit ca fiind unul dedicat celor care petrec mult timp in natura, acesta are caracteristici speciale...

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

Comentarii recente

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!