Fisierele media de pe WhatsApp si Telegram pot fi hackuite

Cyber-Symantec a dezvăluit luni într-un articol că un defect identificat în platformele de mesagerie WhatsApp și Telegram ar putea permite hackerilor să manipuleze fișierele media private.

Potrivit cercetătorilor Symantec, defectul de securitate numit „Media File Jacking” a afectat în mod implicit versiunea de WhatsApp și Telegram pentru Android, doar dacă anumite funcții au fost activate.

Vulnerabilitatea apare atunci când fișierele primite sunt transferate în memoria dispozitivului. Acest timp critic permite atacatorilor să manipuleze fișierele media fără cunoștința utilizatorului.

În timp ce la aplicația WhatsApp fișiere precum fotografii și videoclipuri sunt salvate în mod automat, vulnerabilitatea este prezentă de altfel și la Telegram dacă opțiunea „Save to Gallery” este activată.

File Jacking-ul permite modificarea rapidă a fișierelor trimise sau primite prin intermediul WhatsApp și Telegram.

Cercetătorii au arătat modul în care o aplicație rău-intenționată poate fi utilizată pentru a înșele victimele în multe moduri diferite. Au testat malware-ul creat și au reușit să manipuleze fișierele.

Cercetătorii spun că „o aplicație aparent nevinovată, dar de fapt rău intenționată, descărcată de un utilizator, ar putea manipula fotografii personale în timp real și fără ca victima să știe”. Un exemplu cu acest caz aveți mai jos:

În cazul clipului de mai sus, se poate observa că o fotografie cu doi indvizi a fost trimisă. Cu toate acestea, imaginea a fost înlocuită automat cu una modificată pe dispozitivul destinatarului.

„Un utilizator de WhatsApp poate trimite o fotografie de familie la unul dintre persoanele de contact, dar ceea ce primește destinatarul este de fapt este o fotografie modificată. În timp ce acest atac poate părea trivial și doar o neplăcere, acesta arată fezabilitatea manipulării imaginilor în curs de trimitere”, a spus postarel de pe blog.

Atacatorii pot folosi aceeași vulnerabilitate pentru a modifica plățile sau mesajele vocale, ceea ce poate fi un scenariu foarte periculos.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al WhatsApp a spus că urmează să se facă anumite schimbări în sistem pentru a rezolva această problemă de confidențialitate.

Articole recente

Când ar trebui să cumperi un smartphone?

Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump...

Playboy anunță că va lansa o pereche de căști

După un șir de proiecte confuze și ciudate, inclusiv decizia de a lansa o criptomonedă, Playboy a anunțat că va rupe gura târgului cu...

The Boys – Review serial

In cazul in care te  gasesti sa nu ai la ce te uita zilele astea, asa cum am fost si eu, iti recomand "The...

One Action un nou smartphone ce va fi lansat de Motorola

Motorola a lansat One Action telefon ce este numit ca fiind unul dedicat celor care petrec mult timp in natura, acesta are caracteristici speciale...

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

Comentarii recente

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!