Google anunță Stadia, un serviciu de streaming pentru jocuri bazat pe browser

Google a intrat marți în domeniul jocurilor video prin anunțarea noii platforme de jocuri cloud „Stadia” la conferința Game Developers Conference (GDC) 2019 din San Francisco.

Stadia este promovată ca fiind o comunitate centrală pentru gameri, creatori și dezvoltatori, care are ca scop să unifice Microsoft Xbox One, PlayStation 4 Sony, Switch-ul Nintendo, precum și servicii viitoare cum ar fi xCloud și GeForce Now de la Nvidia.

Stadia nu este o componentă hardware sau o consolă dedicată, ci o platformă de streaming menită să elibereze jucătorii de limitările hardware ale PC-urilor și consolelor. Toate jocurile vor fi difuzate în rețeaua globală de centre de date Google ca mai apoi un feed video a jocurilor să fie accesibile către utilizatori pe desktop-uri, laptop-uri, tablete, telefoane și televizoare conectate la stick-uri de streaming Chromecast.

Tehnologia de streaming permite utilizatorilor să joace jocuri video de înaltă calitate pe browserul lor de sau chiar pe YouTube, fără să descarce fișierele necesare. Astfel, Google oferă jucătorilor „acces instant” la jocuri printr-un simplu click.

„Ambiția noastră este de a oferi cât mai multe jocuri”, a declarat Phil Harrison, vicepreședinte Google, care supraveghează noul serviciu. „Puterea accesului instant este magică și a transformat deja industria muzicală și cinematografică.”

Google urmărește să facă streaming până la 4K în 60 fps cu HDR și audio surround complet atât pentru jocuri, cât și pentru partajarea cu prietenii. Compania are în plan să meargă până la 8K și 120+ fps în viitor.

În timpul prezentării, Google a demonstrat că proiectul rulează cu succes francizele Doom și Assassin’s Creed. Gigantul motor de căutare a spus că va dezvolta, de asemenea, unele jocuri in-house. Mai mult, Google a colaborat cu software-ul popular de dezvoltare a jocurilor video, cum ar fi Unreal Engine, Unity și Havok.

Google va lansa, de asemenea, un controler numit controler Stadia pentru a fi utilizat cu serviciul său. Controlerul se conectează prin Wi-Fi direct la jocul care rulează în centrul de date Google. De asemenea, are un buton de screenshot dedicat, o comandă rapidă Google Assistant și un microfon încorporat pentru a accesa funcțiile create de dezvoltatori pentru a le folosi în jocuri. Controlerul are un pad direcțional de dimensiuni mari, două joystick-uri, patru butoane de acțiune și două butoane pe părțile laterale.

Stadia va fi lansată pentru prima dată în Statele Unite, Canada, Marea Britanie și Europa în 2019. Cu toate acestea, nu a fost anunțat niciun preț sau data exactă a lansării, nici jocurile suportate de Stadia.

Articole recente

Când ar trebui să cumperi un smartphone?

Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump...

Playboy anunță că va lansa o pereche de căști

După un șir de proiecte confuze și ciudate, inclusiv decizia de a lansa o criptomonedă, Playboy a anunțat că va rupe gura târgului cu...

The Boys – Review serial

In cazul in care te  gasesti sa nu ai la ce te uita zilele astea, asa cum am fost si eu, iti recomand "The...

One Action un nou smartphone ce va fi lansat de Motorola

Motorola a lansat One Action telefon ce este numit ca fiind unul dedicat celor care petrec mult timp in natura, acesta are caracteristici speciale...

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

Comentarii recente

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!