Google folosește Wi-Fi-ul pentru a te localiza

Google știe mai multe despre tine decât crezi. Într-un atac recent Google, Oracle a trimis un atașament de 17 pagini intitulat „Google’s Shadow Profile” pentru anchetarea platformei digitale australiene privind concurența și consumatorii.

Oracle a acuzat Google că a construit profiluri de utilizatori australieni prin logarea datelor lor. Acest profil constă în „interesele lor secrete”, „detalii despre stilul de viață intim” și adresa lor de lucru și de domiciliu.

Conform Oracle, „Dacă un consumator se conectează la același Wi-Fi la ora 9 dimineața de luni până vineri, Google consideră că acela este locul de muncă al consumatorului”.

„În mod similar, dacă un consumator se conectează la aceeași rețea Wi-Fi în fiecare zi la ora 19:00 și rămâne conectat până seara târziu, algoritmul Google stabilește care este locuința consumatorului”.

Oracle a acuzat Google că a încălcat legile ascunzând motivul real din spatele politicilor de colectare a datelor. Potrivit companiei furnizoare de software RDBMS, gigantul de căutare înregistrează datele utilizatorilor pentru reclame direcționate, îndeplinind astfel propriul său motiv egoist.

Atunci când este combinat cu modelele de navigare ale utilizatorilor, istoricul căutărilor și alte date colectate prin aplicațiile sale, gigantul tehnic a creat un „dosar intim” al stilului de viață al utilizatorilor.

În plus față de depunerea Oracle, ACCC a primit observații de la alte 26 de companii. News Corp Australia, una dintre cele mai mari companii media din Australia, a cerut autorităților să forțeze Google să vândă informațiile pentru a pune capăt hegemoniei companiei în industria de publicitate online și de căutare digitală.

Ce crezi că trebuie făcut pentru a limita ceea ce știe Google despre tine? Ar trebui ca gigantul să fie forțat să renunțe? Scrie-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Articole recente

Când ar trebui să cumperi un smartphone?

Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump...

Playboy anunță că va lansa o pereche de căști

După un șir de proiecte confuze și ciudate, inclusiv decizia de a lansa o criptomonedă, Playboy a anunțat că va rupe gura târgului cu...

The Boys – Review serial

In cazul in care te  gasesti sa nu ai la ce te uita zilele astea, asa cum am fost si eu, iti recomand "The...

One Action un nou smartphone ce va fi lansat de Motorola

Motorola a lansat One Action telefon ce este numit ca fiind unul dedicat celor care petrec mult timp in natura, acesta are caracteristici speciale...

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

Comentarii recente

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!