Hackerii nu au dispărut! Iată cum te ferești de atacuri

Numărul hackerilor a crescut, în plus și atacurile lor cibernetice devin mai sofisticate. În prezent, protejarea site-urilor web împotriva atacurilor hackerilor este o necesitate. Siguranța site-urilor web este un subiect despre care se discută enorm pe rețelele de socializare, dar și despre clonarea cardurilor. Probabil că cei care au câte un site mic sau un blog se gândesc că nu ar trebui să-și facă griji, că cei mai expuși acestui risc sunt oamenii de afaceri, firmele, companiile, corporațiile.

Mulți oameni nici nu știu ce este un hacker, motiv pentru care nici nu au idee de ce să se ferească.

Ce fac hackerii?

Îți află adresa de e-mail, îți fură parole, îți modifică site-ul, îți șterg datele și pun poze ciudate și alte chestii pe site. Asta s-a întâmplat pe foarte multe site-uri importante, printre care și cel al Fondului Monetar Internațional, cel al ANRE al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Hackerul îți poate clona cardul, cu ajutorul unui cititor pe care îl montează la bancomat, cu o cameră de filmat, sau cu ajutorul unui angajat de la un magazin ce facilitează plata cu cardul. Astfel află PIN-ul, face o copie a cardului și apoi retrage banii de la bancomat. Pentru a preveni asta este indicat să ai un card cu cip.

Hackerul poate crea un site identic cu unul din site-urile pe care le folosești, cum ar fi Paypal, Facebook, sau cu cel al băncii tale. Dacă nu ești atent și-l confunzi cu site-ul real, poți ajunge să faci greșeala de a-ți introduce datele și astfel ele ajung în posesia atacatorului. Dacă faci tranzacții tip Banking online, trebuie să știi că astfel de tranzacții se fac doar cu autentificare în doi pași. Deci orice tranzacție se face cu PIN plus un cod de verificare primit pe SMS.

Cum îți poți proteja site-ul web și afacerea împotriva atacurilor cibernetice? Poți apela la serviciile unor experți de pe TAD GROUP care îți pot oferi o gamă largă de servicii și soluții de securitate digitală foarte importante. De exemplu protecția datelor cu caracter personal este unul dintre ele, se referă la regulamentul GDPR, analiza GAP, instruirea personalului care prelucrează date cu caracter personal.

Pentru a identifica potențialii vectori de atac asupra aplicațiilor web se pot face anumite teste de scanare, identificare a vulnerabilităților. Rezultatele obținute sunt analizate, iar apoi se fac recomandări de reducere/eliminare a vulnerabilităților aplicațiilor web.

Serviciul de dezvoltare de site-uri web securizate utilizând aplicația dezvoltată intern, TAD CMS, este foarte important pentru orice persoană care vrea un site comercial. TAD CMS se referă la securitatea site-ului și are încorporat un WAF (Web Application Firewall) avansat. Funcțiile de securitate oferite sunt numeroase, ca de exemplu: limitarea accesului la fișierele de sistem, permisiunea pentru anumite fișiere, depistarea erorilor, a scurgerilor de informații, detectarea atacurilor de tip SQL injection dar și XSS, prevenirea cererilor în masă, filtrarea IP, a utilizatorilor malițioși, primirea de notificări pe e-mail a atacurilor detectate și altele.

Foarte importantă este și analiza securității aplicațiilor mobile, cum sunt smartphone-urile. La fel ca și site-urile web și aceste aplicații mobile pot fi protejate împotriva atacurilor cibernetice.

Companiile care au suferit deja o încălcare a securității datelor pot apela la un serviciu de răspuns la incidente prin care se face o investigație, se evaluează riscurile și se află cât de grave sunt consecințele.

Prin serviciul de criminalistică digitală se pot colecta dovezi prin care se identifică sursa unui acces neautorizat și încălcarea securității. În acest fel se află detalii cheie despre incident  și cu ajutorul specialiștilor se stabilește volumul de date compromise și se face un plan de redresare.

Serviciile sunt oferite de compania TAD GROUP și rețeaua ei de parteneri „white hats”. Compania a fost înființată în anul 2017 și are sediul în California, la Newport Beach. Alte servicii oferite de TAD GROUP sunt instruirea în domeniul securității, teste de inginerie socială, evaluarea vulnerabilităților, audit de securitate a sistemelor informatice, protecția împotriva atacurilor DDoS.

Articole recente

Când ar trebui să cumperi un smartphone?

Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump...

Playboy anunță că va lansa o pereche de căști

După un șir de proiecte confuze și ciudate, inclusiv decizia de a lansa o criptomonedă, Playboy a anunțat că va rupe gura târgului cu...

The Boys – Review serial

In cazul in care te  gasesti sa nu ai la ce te uita zilele astea, asa cum am fost si eu, iti recomand "The...

One Action un nou smartphone ce va fi lansat de Motorola

Motorola a lansat One Action telefon ce este numit ca fiind unul dedicat celor care petrec mult timp in natura, acesta are caracteristici speciale...

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

Comentarii recente

Marian Ciobanu on The Boys – Review serial

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!