Următorul flagship Huawei va fi lansat la sfârșitul acestei luni, imediat după iPhone 11. Iată tot ce știm până acum.

Huawei Mate 30 data lansării

Huawei a dezvăluit că noua serie Mate 30 se va lansa Joi, 19 septembrie, în cadrul unui eveniment din Munchen.

Această lansare din septembrie are loc puțin mai devreme decât versiunile anterioare ale gamei Mate, care, de obicei, își făcea apariția în octombrie și noiembrie. Prin această modificare, Huawei Mate 30 intră în concurență directă cu iPhone 11.

Cât costă Huawei Mate 30

Fiind a doua cea mai mare lansare a lui Huawei din acest an (cealaltă fiind seria Huawei P30), ne putem aștepta ca seria 30 Mate să vină cu un preț ridicat – în special modelul „Pro”.

Modelul de bază Mate 20 de anul trecut s-a vândut cu 499 de lire sterline, în timp ce Mate 20 Pro cu 899 de lire sterline. Sperăm că Huawei nu va ridica plafonul mai departe în 2019, dar, cu Samsung Galaxy Note 10, care a trecut peste bariera de 1000 de lire, există șanse foarte mari ca Huawei să să-i urmeze exemplul. Iar pe lângă asta, dacă vine cu 5G, atunci mai mult ca sigur se va simți diferența la buzunar.

Huawei Mate 30 – Performanță

Smartphone-urile Huawei folosesc cu mândrie propriile cipuri față derestul telefoanelor din industrie care se bazează pe Qualcomm.

Ne așteptăm ca Huawei Mate 30 și Huawei Mate 30 Pro să fie echipate cu Kirin 985.

Site-ul taiwanez CNMO a raportat în iulie că sursele lanțului de aprovizionare au confirmat că producătorul de cipuri Huawei, HiSilicon, va integra tehnologia 5G în fiecare procesor Kirin 985. Asta înseamnă că orice telefon care vine cu acest cip, va avea din start 5G.

Se pare că firma folosește o nouă metodă de fabricație pentru a implementa procesorul care ar trebui, de asemenea, să ofere performanțe mai bune și un consum de energie mai mic.

Huawei Mate 30 – Software

În mai, guvernul american a emis un ordin executiv care împiedica Huawei să procure „hardware, software și servicii tehnice, cu excepția celor disponibile public prin licențe open source” de la orice companii afiliate din SUA.

Denumit în mod obișnuit „Huawei Android Ban”, unul dintre efectele sale cele mai dureroase a fost să împiedice gigantul tehnologic chinez să folosească Android și serviciile Google Play pe smartphone-urile sale. Acest lucru ar putea fi extrem de dăunător, nu numai pentru Mate 30 și Mate 30 Pro, dar și pentru Huawei în ansamblu.

Cu alte cuvinte, acest lucru înseamnă că Mate 30 și Mate 30 Pro s-ar putea să nu ruleze o versiune completă Android.

În schimb, fie vor trebui să implementeze propriul sistem de operare (Harmony OS), fie să se folosească de Android Open Source Project (AOSP), o versiune mai limitată a Android care nu oferă acces la multe dintre aplicațiile pe care utilizatorii Android se bazează zilnic.

Ce va alege Huawei rămâne de văzut, dar compania a spus recent că nu intenționează să folosească altceva decât Android pe telefoanele sale până la sfârșitul anului 2019. Asta înseamnă că seria Mate 30 va rula, probabil, AOSP.

Iată ce aplicații Google nu include AOSP:

  • Google Play Store
  • Google Assistant
  • Gmail
  • Google Photos
  • YouTube
  • Google Maps
  • Google Drive
  • Google Duo

Huawei Mate 30 – Design și ecran

Cea mai impresionantă parte la Mate 30 – sau la Mate 30 Pro – poate fi văzută în imaginea de mai jos. Ecranul păstrează deja mult plictisitorul breton, dar pare că acesta este foarte mic și vine cu un design încrezător.

Huawei Mate 30 – Camera

Atât Huawei Mate 20, cât și Huawei Mate 20 Pro s-au remarcat prin camere, ce au fost furnizate ca parte a unui parteneriat special cu mult apreciatul brand fotografic Leica.

În mod firesc, ne așteptăm ca Huawei Mate 30/Pro, să vină cu ceva și mai impresionant.

GSMArena a publicat niște imagini care arată un modul de sticlă cu cameră circulară.

Huawei Mate 30 — Baterie

Conform unui zvon de pe rețeaua de socializare chineză Weibo, Mate 30 va avea o baterie de 4200mAh, iar Mate 30 Pro va avea una de 4500mAh. Acestea sunt capacități impresionante care ar trebui să promită o durată serioasă de viață a bateriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here