Huawei este unul dintre principalii producători de smartphone-uri. Acestea fiind spuse, anul 2019 nu a fost prea bun pentru acest gigant tehnologic chinez.

Cu câteva săptămâni în urmă, Google a revocat anularea licenței Android a Huawei și sprijinul continuu pentru smartphone-urile Huawei mai vechi. Drept urmare, fiecare smartphone Huawei existent va continua să primească actualizări software.

Din păcate, smartphone-urile viitoare Huawei nu vor mai veni cu servicii și aplicații Google primare precum Hărți, Gmail, YouTube și multe altele preinstalate. Mai mult, aceste smartphone-uri nu vor avea nici măcar Google PlayStore. În consecință, utilizatorii vor trebui să se bazeze pe surse terțe pentru a descărca aplicații pe telefoanele lor.

Iată tot ce trebuie să știi despre această situație.

Huawei a oferit de-a lungul timpului multe smartphone-uri interesante. Doar că, viitorul vârf de gamă, Huawei Mate 30 Pro se poate dovedi a fi un eșec al companiei din cauza problemelor software. Din păcate, Google nu a putut permite ca Huawei să utilizeze aplicațiile și servicii sale pe Mate 30 Pro din cauza interdicției guvernului american.

Ei bine, Android este un sistem de operare open-source și oricine îl poate utiliza pe smartphone-uri și tablete. Cu toate acestea, producătorii au nevoie de un acordul Google pentru a oferi aplicațiile și serviciile sale pe dispozitivele lor.

Este demn de remarcat faptul că, Mate 30 Pro este primul telefon Huawei lansat după această interdicție. Ne putem aștepta ca și lansarea următoarelor smartphone-uri Huawei să nu beneficieze de serviciile Google Play.

Însă există o soluție. Huawei poate lansa, noi smartphone-uri cu propriul sistem de operare, respectiv Harmony OS. Oficialii Huawei au declarat că:

„Huawei va continua să folosească sistemul de operare și ecosistemul Android dacă guvernul american permite acest lucru. În caz contrar, vom continua să ne dezvoltăm propriul sistem de operare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here