Messi vs Ronaldo: duelul continuă de la distanță

Messi vs Ronaldo: duelul continuă de la distanță, chiar dacă ei nu se mai întâlnesc în LaLiga. Cei mai buni fotbaliști ai planetei sunt într-o competiție care nu se va sfârși decât atunci când unul dintre ei se va retrage.

Lumea nu se poate abține să îi compare, de fiecare dată când unul dintre aceștia are o nouă reușită. Care dintre ei câștigă mai bine? Care are o cotă de piață mai ridicată? Care a înscris mai multe goluri în fiecare competiție în parte? Care are mai multe hattrick-uri la activ? Dar pase de gol? Hai să aflăm răspunsurile la câteva dintre aceste curiozități.

Cotă de piață

Messi (31 de ani) este cotat la 180 de milioane de euro, în timp ce Ronaldo (33 de ani) este evaluat la 100 de milioane de euro de transfermarkt.com.

Venituri

Messi are un salariu de 45 de milioane de euro pe an la FC Barcelona, în timp ce Ronaldo primește 30 de milioane de euro anual la Juventus Torino.

În schimb, Ronaldo câștigă aproximativ 45 de milioane de euro anual din contracte publicitare (endorsements), în timp ce Messi are doar 25 de milioane de euro din această sursă de venit.

Liga Campionilor

Site-ul oficial al UEFA le-a comparat pe cele două staruri din punctul de vedere al reușitelor în cea mai importantă competiție europeană intercluburi:

Ronaldo are 121 de goluri înscrise în UEFA Champions League, Messi a ajuns la 105. Ronaldo are cota 16.00 la Fortuna să fie cel mai bun marcator din acest sezon al Ligii Campionilor.

Ronaldo este singurul jucător care a înscris cel puţin zece goluri într-un sezon timp de şapte stagiuni la rând!

Ronaldo a reuşit cel puţin două goluri într-un meci de 34 de ori.

Messi conduce la hat-trick-uri, scor 8-7.

Ronaldo este primul jucător care a înscris 50 de goluri în fazele eliminatorii ale competiţiei.

Ronaldo este singurul jucător care a marcat în trei finale UEFA Champions League.

Ronaldo este singurul jucător care a marcat în 11 meciuri consecutiv.

Ronaldo a înscris zece goluri în poarta actualei sale echipe, Juventus, cele mai multe reuşite de un jucător în faţa unui singur adversar.

Ronaldo a avut nevoie de 144 de meciuri pentru a ajunge la 100 de goluri înscrise. Messi, de 123.

Sezonul actual

Atât Messi, cât și Ronaldo au marcat 7 goluri în LaLiga și, respectiv, Serie A. Trebuie menționat că argentinianul a lipsit mai mult timp de pe gazon din cauza unei accidentări suferite într-un meci de campionat cu FC Sevilia (și-a fracturat brațul). De cealaltă parte, Ronaldo a avut nevoie de o perioadă de acomodare la campioana Italiei, deși a fost primit ca un Zeu la Torino.

Dacă jucați la pariuri online, puteți paria pe Betano România că Ronaldo va câștiga titlul de golgheter în Serie A.

Deocamdată, Cristiano Ronaldo nu este la fel de important pentru Juventus, așa cum era pentru Real Madrid. După plecarea portughezului, a urmat o toamnă foarte slabă pentru „albi”.

FC Barcelona și Juventus Torino sunt pe primul loc în competițiile interne, la distanță confortabilă de formațiile de pe locul secund.  

„El Clasico”

Derby-ul FC Barcelona – Real Madrid din 28 octombrie 2018 (scor 5-1) a fost primul „El Clasico” după mulți ani în care Messi și Ronaldo nu au jucat. Messi a înscris minim un gol în 15 ediții, iar Ronaldo a marcat în 17 confruntări directe între cele mai titrate echipe din Spania. În 8 dintre derby-uri și-au trecut numele pe tabela de marcaj ambii fotbaliști.

Palmares

LIONEL MESSI

Cluburi pentru care a jucat: FC Barcelona (2004 – prezent)

Baloane de aur: 5 (2015, 2012, 2011, 2010, 2009)

Trofee ale Ligii Campionilor cucerite: 2005–06, 2008–09, 2010–11, 2014–15

CRISTIANO RONALDO

Cluburi pentru care a jucat: Juventus (2018 – prezent); Real Madrid (2009-2018); Manchester United (2003-09); Sporting Lisbona (2002-03)

Baloane de Aur: 5 (2017, 2016, 2014, 2013, 2008)

Cel mai bun fotbalist FIFA: 2 (2016 și 2017)

Trofee ale Ligii Campionilor cucerite: 2007–08 cu Man Utd; 2013–14, 2015–16, 2016–17 și 2017–18 cu Real Madrid

„Această rivalitate este una benefică, pentru că orgoliul de a fi mai bun decât celălalt reprezintă cea mai puternică motivație pentru depășirea limitelor”, opina Sir Alex Ferguson.

Nouă nu ne rămâne decât să ne bucurăm că suntem contemporani cu unul dintre cele mai frumoase capitole din istoria rivalităților din fotbal.

Articole recente

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

De acum vei putea raporta orice postare falsă sau dezinformatorie pe Instagram

Compania Facebook a anunțat că și-a extins programul de Third Party Fact-Checking pe Instagram asupra pozelor și videoclipurilor. În cadrul acestei modificări, utilizatorii platformei...

ZTE nubia Z20 un smartphone cu ecran pe spate foarte spectaculos

Nubia Z20 a fost lansat de catre compania ZTE iar acesta surprinde prin frumusetea lui, dar mai ales prin faptul ca se numara printre...

Apple Card serviciul despre care nu ai auzit si este foarte folositor

Apple a lansat un serviciu, Apple Card ce nu a fost lansat asa cum suntem obisnuiti, cu evenimente globale, totul a fost lansat, mai...

Cum să închizi sau restartezi Galaxy Note10/Note 10 Plus

Samsung și-a anunțat ultimele telefoane, Samsung Galaxy Note 10 și Note 10 Plus, în urmă cu câteva zile. Dacă intenționezi să îți cumperi oricare...

Comentarii recente

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!