Microsoft dezvăluie controlerul ce-ți transformă telefonul în consolă portabilă

Microsoft dorește să întreacă mult cunoscutului Nintendo Switch prin brevetarea unui controler ce-ți transformă smartphone-ul într-o consolă portabilă. De curând, compania a dezvăluit aceste schițe ieri în care ne arată niște module atașabile unui telefon. Deși nu există vreo mențiune despre Xbox, putem identifica logo-ul său tipic pe butoane.

Caracteristicile posibile ale acestui dispozitiv ar putea include: difuzoare încorporate, mufă pentru căști și suport pentru căști wireless. Controlerul detașabil din brevet arată similar cu Nintendo Switch, iar singura diferență esențială este faptul că e o consola hibridă ce s-ar concentra pe activarea serviciului de streaming de jocuri video Project xCloud pe telefoanele mobile.

Conform Microsoft, proiectului xCloud îți va oferi libertatea de a te juca pe dispozitivul preferat, fără limite, orice dorești. Similar cu Google Stadia, proiectul xCloud ar permite jucătorilor să se joace pe console și pe computer orice din Cloud.

Microsoft are aproape 40 de ani de experiență în gaming. Cu centre de date în 54 de regiuni și servicii disponibile în 140 de țări, Azure are posibilitatea de a oferi o experiență excelentă de gaming pentru jucătorii din întreaga lume, indiferent de locația lor. Conform raportului, controlerul prezentat în brevetul Microsoft poate face ca proiectul xCloud să fie mai atractiv.

Sarang Sheth, un designer de la Yanko Designs, a creat un concept 3D ale dispozitivului folosind brevetul de mai sus. „Este destul de sigur că Microsoft nu se ocupă doar de Google Stadia pentru serviciul de game streaming bazat pe Cloud, dar de asemenea, se îndreaptă și pe partea hardware a lucrurilor, cu ajutorul controlerului pe care îl poți atașa la telefon.” a scris Sheth într-o postare.

GIF Courtesy: Sarang Sheth / Yanko Designs

După cum putem vedea, controlerul este format din două bucăți ce se atașează foarte ușor la smartphone, transformându-l într-o consolă de jocuri portabilă.

Ambele jumătăți se conectează la telefon prin Wi-Fi pentru a oferi o experiență de joc perfectă. Acestea sunt echipate chiar și cu propriile difuzoare stereo, plus mufă jack pentru căști.

Articole recente

Când ar trebui să cumperi un smartphone?

Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump...

Playboy anunță că va lansa o pereche de căști

După un șir de proiecte confuze și ciudate, inclusiv decizia de a lansa o criptomonedă, Playboy a anunțat că va rupe gura târgului cu...

The Boys – Review serial

In cazul in care te  gasesti sa nu ai la ce te uita zilele astea, asa cum am fost si eu, iti recomand "The...

One Action un nou smartphone ce va fi lansat de Motorola

Motorola a lansat One Action telefon ce este numit ca fiind unul dedicat celor care petrec mult timp in natura, acesta are caracteristici speciale...

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

Comentarii recente

Marian Ciobanu on The Boys – Review serial

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!