Microsoft a dezvăluit mai întâi schimbările sale Fluent Design pentru Windows 10 la Build anul trecut, adăugând animații subtile la multe aplicații și părți de bază ale Windows. Am văzut o serie de modificări la proiectarea aplicațiilor în Actualizarea Creatorilor de toamnă și în actualizarea recentă din aprilie 2018, iar acum Microsoft dezvăluie câteva planuri de viitor în domeniul Fluent Design astăzi la Build 2018.

În timpul unei sesiuni pe tema Fluent Design la Build astăzi, Microsoft a prezentat o serie de noi modificări subtile care vor apărea în aplicațiile Windows 10 în acest an. Microsoft utilizează efecte de umbră în cadrul Fluent Design, alături de modernizarea meniurilor contextuale și implementarea unor controale consecvente ale butoanelor înapoi în aplicații.

Modificările se fac pentru o versiune mai rafinată a Fluent Design și, sperăm, ar trebui să evite implementarea oarecum incoerentă a aplicației Fluent în cadrul aplicațiilor Microsoft originale Windows 10. Dezvoltatorii de aplicații de la terță parte vor trebui să adopte comenzile Fluent pentru a obține accesul la aceste elemente nou proiectate în aplicațiile lor și chiar Microsoft va trebui să le aducă în aplicațiile Windows.

Efectele umbrite pentru aplicațiile Windows 10 oferă o mai mare adâncime în aplicații, iar Microsoft subliniază și utilizarea culorilor. Toate aceste adăugări subtile ar trebui să adauge aplicații mai frumoase, dar Microsoft acționează, de asemenea, asupra feedback-ului asupra elementelor de interfață UI concentrate cu atingere ale Fluent Design.

Un număr de comenzi pe care le găsiți în Universal Windows Apps care utilizează Fluent Design sunt destul de mari și optimizate pentru tablete și dispozitive cu ecran tactil. Microsoft recunoaște că a auzit de la dezvoltatori că UI este prea mare, în special pentru utilizatorii de mouse și tastatură. Echilibrează acest lucru cu controale mai mici și chiar și cu un mod compact care este proiectat pentru aplicații mai dense și complexe.

Microsoft chiar ajustează plasarea butonului din spate în aplicațiile Windows 10 pentru a le face mai consistente. În prezent, dezvoltatorii de aplicații pot plasa un buton înapoi în cadrul aplicației sau chiar în partea de sus, dar nu este întotdeauna clar pentru utilizatorii de Windows 10. Modificările de navigare pentru aplicațiile Fluent Design includ, de asemenea, suport pentru comenzile rapide de la tastatură și chiar controlerul Xbox One pentru a naviga în jurul aplicațiilor.

Toate aceste modificări de design Fluent sunt introduse în acest an, permițând dezvoltatorilor să profite de ele în aplicațiile Windows 10. Microsoft schimbă lent direcția de proiectare a Windows 10 și modernizează aplicațiile în acest proces, iar aceste schimbari subtile ajută la îmbunătățirea aspectului general al Windows-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here