Mozilla a lansat oficial ‘Firefox Send’: un serviciu gratuit de File Sharing

Mozilla a lansat oficial un serviciu de partajare fișiere numit Firefox Send, care utilizează criptarea end-to-end pentru a păstra fișierele private.

Firefox Send a fost disponibil anterior ca experiment, sub numele de „Test Pilot”, începând din august 2017. A durat ceva timp până când Mozilla a îmbunătățit proiectul și s-a asigurat că totul funcționează pentru un număr foarte mare de utilizatori.

Serviciul funcționează la fel ca oricare altul de File Sharing și este disponibil online pe toate browserele la adresa send.firefox.com.

Utilizatorii pot încărca fișiere pe serverele Mozilla care sunt în primul rând criptate în browser și apoi stocate în cloud. Puteți distribui link-ul către fișierele uploadate cu oricine.

Partea bună a acestui serviciu este că tot ce ai încărcat este criptat și oferă o opțiune de autodistrugere. Puteți seta ca fișierele să expire după o anumită perioadă de timp sau să se ștergă automat după ce destinatarul termină descărcarea fișierului.

Asta înseamnă că Mozilla nu va ține fișierele pe o perioadă nedeterminată ca alte servicii de stocare a fișierelor, cum ar fi Google Drive sau Dropbox.

În plus, tot ce e încărcat poate fi protejat de o parolă pe care o puteți împărtăși cu destinatarul în mod privat pentru a evita descărcarea neautorizată de date sensibile.

Fișierele pot fi încărcate separat sau deodată, pe care Firefox le asamblează automat într-un fișier ZIP mare.

Serviciul acceptă fișiere de până la 1GB ca dimensiune, dar dacă utilizatorii se înregistrează sau se conectează utilizând contul lor de Firefox, limita pentru trimiterea fișierelor crește până la 2,5 GB.

Firefox Send este momentan disponibil prin web, dar Mozilla afirmă că serviciul va fi disponibil și ca aplicație Android în versiunea beta.

Articole recente

Când ar trebui să cumperi un smartphone?

Ești un vânător de chilipiruri, găsești cele mai bune oferte și te mândrești cu asta. Probabil că nu arunci banii pe cel mai scump...

Playboy anunță că va lansa o pereche de căști

După un șir de proiecte confuze și ciudate, inclusiv decizia de a lansa o criptomonedă, Playboy a anunțat că va rupe gura târgului cu...

The Boys – Review serial

In cazul in care te  gasesti sa nu ai la ce te uita zilele astea, asa cum am fost si eu, iti recomand "The...

One Action un nou smartphone ce va fi lansat de Motorola

Motorola a lansat One Action telefon ce este numit ca fiind unul dedicat celor care petrec mult timp in natura, acesta are caracteristici speciale...

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

Comentarii recente

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!