Nvidia lansează GeForce GTX 1660 Ti pentru PC-uri de buget

Nvidia a lansat, joi, ultimul GPU non-RTX, GeForce GTX 1660 Ti, pentru acei gameri ce caută o opțiune prietenoasă bugetului pentru a revigora performanțele slabe ale calculatoarelor.

Potrivit Nvidia, modelul GTX 1660Ti este destinat utilizatorilor care se joacă încă pe sisteme cu GeForce GTX 960 sau cu GPU-uri mai lente. Ca și restul plăcilor grafice GeForce RTX, GTX 1660 Ti oferă numeroase îmbunătățiri arhitecturale care accelerează performanța, îmbunătățesc eficiența și oferă o experiență de joc superioară.

Construit pe arhitectura Turing 12-Gen, GeForce GTX 1660 Ti nu conține nici un nucleu Tensor sau nucleul RTX. GeForce GTX 1660 Ti dispune de 1536 nuclee CUDA, 6GB de memorie GDDR6 care rulează la 12Gbps și o frecvență de 1.8GHz, care poate fi ușor overclockat pentru o performanță suplimentară. De asemenea, dispune de 24 de module shader, 96 de unități de textură și 48 de unități ROP.

GeForce GTX 1660 Ti este de 3 ori mai rapid decât un GTX 960, cu o viteză de 1,5 ori mai rapidă decât un GTX 1060 și oferă performanțe comparabile cu un GTX 1070. Dispune și de o interfață de memorie de 192 biți cu o lățime de bandă de până la 288 GB/s.

Nvidia spune că are și o variantă cu 120 de wați, oferind plăcii „cea mai bună performanță per watt a oricărui GPU de până acum”. De asemenea, permite jucătorilor să experimenteze 120 de cadre pe secundă la 1080p în jocuri online populare, cum ar fi Fortnite, PUBG și Apex Legends.

GTX 1660 Ti susține, de asemenea, tehnologia Adaptive Shading, care stimulează framerate-urile prin concentrarea automată a puterii de umbrire pe zonele care au nevoie cel mai mult. Pe măsură ce tot mai mulți dezvoltatori integrează Adaptive Shading, GTX 1660 Ti va deveni mai rapid și, la rândul său, își va crește performanța față de GPU-urile de generație anterioară. Este, de asemenea, compatibil cu G-SYNC.

Noua placă are, de asemenea, un encoder dedicat hardware care oferă o eficiență de 15% îmbunătățită față de cele anterioare. Este, de asemenea, optimizat pentru Software-ul Open Broadcaster (OBS), cel mai popular software folosit de gameri din întreaga lume.

GTX 1660 Ti costă 279 USD și este disponibil la nivel mondial. Acesta va fi de asemenea disponibil de la cei mai importanți furnizori de plăci, inclusiv ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY și Zotac.

Articole recente

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

De acum vei putea raporta orice postare falsă sau dezinformatorie pe Instagram

Compania Facebook a anunțat că și-a extins programul de Third Party Fact-Checking pe Instagram asupra pozelor și videoclipurilor. În cadrul acestei modificări, utilizatorii platformei...

ZTE nubia Z20 un smartphone cu ecran pe spate foarte spectaculos

Nubia Z20 a fost lansat de catre compania ZTE iar acesta surprinde prin frumusetea lui, dar mai ales prin faptul ca se numara printre...

Apple Card serviciul despre care nu ai auzit si este foarte folositor

Apple a lansat un serviciu, Apple Card ce nu a fost lansat asa cum suntem obisnuiti, cu evenimente globale, totul a fost lansat, mai...

Cum să închizi sau restartezi Galaxy Note10/Note 10 Plus

Samsung și-a anunțat ultimele telefoane, Samsung Galaxy Note 10 și Note 10 Plus, în urmă cu câteva zile. Dacă intenționezi să îți cumperi oricare...

Comentarii recente

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!