O astronaută este acuzată de fosta soție pentru că i-ar fi hackuit contul bancar din spațiu

Probabil ca prima infracțiune săvârșită în spațiu, o astronaută de top de la NASA a fost acuzată că a accesat mail-urile și contul bancar alei fostei soții în timp ce se afla la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Acuzata, Anne McClain, fost ofițer de informații al Forțelor Aeriene, se află în proces de divorț și se luptă pentru custodia fiului său de 6 ani.

Ambele părți sunt implicate într-un divorț încă din 2018. Cu toate acestea, lucrurile au luat o întorsătură urâtă când Worden a depus o plângere la Comisia Federală a Comerțului (FTC) pentru furt de identitate și acces neautorizat la registrele sale financiare private.

Potrivit acesteia, când a luat legătura cu banca pentru a afla locația computerului care a accesat contul bancar, a descoperit că este înregistrat la NASA.

Worden a spus că banca a înmânat dovada avocaților săi. Aceasta a fost șocată și înfricoșată de îndrăzneala fostei care credea că poate scăpa, de altfel a fost descurajată de faptul că totul s-a făcut public.

În timp ce McClain a recunoscut că a accesat contul bancar al lui Worden, ea a insistat că a făcut acest lucru pentru a se asigura că există suficiente fonduri în cont pentru a plăti facturile și pentru a avea grijă de copilul pe care îl creșteau înainte de divorț.

„Neagă cu tărie că a făcut ceva necorespunzător”, a spus avocatul ei, Rusty Hardin.

Agenția spațială americană NASA investighează cazul. Conform legii spațiului, orice infracțiune comisă în spațiu intră sub jurisdicția țării de origine a astronautului în cauză. Asta înseamnă că, dacă McClain este găsită vinovată, ea ar putea ajunge în fața legii americane.

Colonelul Anne McClain are o carieră militară desăvârșită, aceasta a dus misiuni de luptă în Irak și este unul dintre cei mai buni astronauți ai NASA. A făcut o treabă excelentă în cea mai recentă misiune NASA la bordul Stației Spațiale Internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here