Oamenii de știință chinezi și americani creează „super-șoareci” care pot vedea în întuneric

Oamenii de știință din Statele Unite și China au dezvoltat o nanoparticulă injectabilă care ar putea oferi oamenilor și altor mamifere puterea de a vedea în întuneric.

Echipa de cercetare de la Universitatea de Știință și Tehnologie din China și Universitatea din Massachusetts Medical School au publicat rezultatele concluziilor lor în revista științifică „Cell”, un jurnal științific la nivel mondial, cu sediul în Massachusetts, pe 28 februarie.

Cercetătorii din Statele Unite și China au creat o „nanoparticulă oculară” care poate detecta lumina infraroșie aproape invizibilă (NIR). Nanotehnologia funcționează prin legarea cu celulele retinei din ochi care transformă lumina în semnale electrice.

Profesorul Gang Han, biochimist la Universitatea din Massachusetts Medical School, a explicat: „Când lumina intră în ochi și lovește retina, tijele și conurile – sau celulele fotoreceptoare – absorb fotonii cu lungimi de undă luminoase vizibile și trimit semnale electrice corespunzătoare către creier.”

Deoarece lungimile de infraroșu sunt prea lungi pentru a fi absorbite de fotoreceptori, nu le putem percepe.

Experimentul a fost testat cu succes pe șoareci care au primit o injecție simplă ce conține nanoparticule direct în ochii lor. După experiment, rozătoarele au putut să vadă în întuneric timp de 10 săptămâni fără efecte secundare semnificative. Rozătoarele nu numai că puteau să perceapă radiația NIR, ci și puteau distinge între diferite forme în întuneric pe baza doar a semnalelor lor NIR.

După zece săptămâni, când particulele s-au separat de fotoreceptori, viziunea normală a rozătoarelor era încă intactă. Potrivit oamenilor de știință, ei ar putea modifica vederea unui om pentru a detecta un spectru mai larg de culori.

Șoarecii, ca și oamenii, sunt limitați să vadă o gamă de lungimi de undă de lumină numită lumină vizibilă, care nu depășește 700 nanometri. Dar nanoparticulele captează lungimi de undă mai lungi în infraroșu și emit lungimi de undă mai scurte pe care celulele retinale le pot detecta.

Tija sau conul din apropiere absorb apoi o lungime de undă mai scurtă și trimite un semnal normal către creier, ca și cum lumina vizibilă ar fi lovit retina. Acestea sunt convertite la o lungime de undă de 535 nanometri, așa că soarecii văd lumină infraroșie ca fiind verde.

Dr. Nan Bao, membru al laboratorului Prof Xue, a declarat: „În experimentul nostru, nanoparticulele au absorbit lumină infraroșie în lungime de undă de 980 nm (nanometri) și au transformat-o în lumină la 535 nm, ceea ce a făcut ca lumina infraroșie să apară în culoare verde. ”

Cercetătorul șef, Dr. Tian Xue, a declarat că descoperirea științifică are aplicații și pentru oameni, inclusiv securitatea civilă, operațiile militare și tratamentul medical pentru persoanele care sunt daltoniste.

„În studiul nostru, am arătat că ambele tije și conuri leagă aceste nanoparticule și au fost activate de lumina infraroșie apropiată.”

Deci, noi credem ca aceasta tehnologie va funcționa, de asemenea, și la oameni, nu numai pentru eficientizarea vederii pe timp de noapte, ci si în scopuri terapeutice”, a spus dr. Xue.

Articole recente

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

De acum vei putea raporta orice postare falsă sau dezinformatorie pe Instagram

Compania Facebook a anunțat că și-a extins programul de Third Party Fact-Checking pe Instagram asupra pozelor și videoclipurilor. În cadrul acestei modificări, utilizatorii platformei...

ZTE nubia Z20 un smartphone cu ecran pe spate foarte spectaculos

Nubia Z20 a fost lansat de catre compania ZTE iar acesta surprinde prin frumusetea lui, dar mai ales prin faptul ca se numara printre...

Apple Card serviciul despre care nu ai auzit si este foarte folositor

Apple a lansat un serviciu, Apple Card ce nu a fost lansat asa cum suntem obisnuiti, cu evenimente globale, totul a fost lansat, mai...

Cum să închizi sau restartezi Galaxy Note10/Note 10 Plus

Samsung și-a anunțat ultimele telefoane, Samsung Galaxy Note 10 și Note 10 Plus, în urmă cu câteva zile. Dacă intenționezi să îți cumperi oricare...

Comentarii recente

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!