vulcan

Oamenii de stiinta sunt ingrijorati! Un super vulcan s-a trezit la viata.

Cu totii suntem inspaimantati de astfel de evenimente nedorite, evenimente care ar putea lasa in urma milioane de vieti pierdute si teritorii nelocuite. Cu toate acestea, se pare ca un vulcan foarte periculos de langa Napoli, cunoscut sub numele de „Campi Flegrei” s-a trezit la viata.

Ultima data cand „Campi Flegrei” a erupt a fost acum cateva sute de ani in urma. Totusi, cercetatorii au inregistrat recent mici cutremure in interiorul acestuia, cutremure care provin din miscarea acerba a lavei si care ar putea anunta evenimente nedorite. Conform „The Independent”, aceste date subliniaza faptul ca vulcanul s-a trezit la viata si ca incepe sa devina din ce in ce mai periculos.

Se pare ca punctul unde se acumuleaza presiunea este undeva sub orasul Pozzuoli, si se intinde pana la 4 kilometri sub mare. Eruptia va avea loc in momentul in care presiunea va atinge punctul maxim, iar dezastrele vor fi iminente. In cazul unei astfel de eruptii, cercetatorii estimeaza ca va fi o catastrofa totala pentru circa 1,5 milioane de oameni care traiesc in regiunea Napoli.

In prezent, nu se poate nici macar aproxima cand va avea loc dezastrul, astfel incat cetatenii stau cu frica in fiecare moment. „Campi Flegrei” este cel mai periculos vulcan din Europa, iar numele sau tradus inseamna „campuri de foc”. Cea mai mare si cea mai cunoscuta eruptia a acestuia a avut loc acum 36.000 de ani, aceasta fiind considerata principala cauza pentru disparitia Omului de Neanderthal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here