Pariurile pe eSports: Ce trebuie să știe românii care vor să-și încerce norocul

Cine nu a auzit de Counter-Strike, League of Legends, Heroes of the Storm sau Dota? Sporturile electronice au devenit, în ultimii ani, un adevărat fenomen și în România, țara noastră găzduind turnee dotate cu premii de zeci de mii de euro.

Cei care ajung la un anumit nivel câștigă bani serioși din eSports. Există un site care publică lista jucătorilor cu cele mai mari câștiguri, potrivit căruia rezidentul din România care deține recordul de venituri este Aliwi Omar, cu id-ul „w33”, care a câștigat 1.287.419,18 dolari, la Dota 2. Pe locul secund se află Pittner Armand („bOne7”), cu 327.612,89 dolari câștigați la Dota 2, iar pe trei este Dima Radu („Rdu”), cu 156.032,89 de dolari câștigați la Hearthstone.

Profit din pariuri pe eSports

Dar nu numai cei care practică eSports la nivel înalt pot profita financiar. Oricine are peste 18 ani poate să parieze pe jocuri, pentru că turneele de sporturi electronice au intrat și în ofertele caselor de pariuri online licențiate în România. 

Așadar, românii care au trecut de pragul majoratului pot să își încerce norocul – sau mai degrabă să își probeze cunoștințele și inspirația – pariind pe una sau alta dintre echipele care se înfruntă la CS, League of Legends sau FIFA. Rezultatul acestor confruntări nu este decât în foarte mică măsură rodul hazardului, pentru că vorbim despre jocuri de strategie, iar fiecare jucător are un istoric care denotă gradul de măiestrie.

Multe dintre jocurile catalogate „de noroc” sunt, de fapt, jocuri de strategie. Norocul are un cuvânt minoritar de spus în deznodământul unui pariu pe un meci de fotbal dacă respectivul meci este analizat așa cum trebuie. Desigur, se poate ca echipa pe care mizează pariorul să aibă trei bare și două penalty-uri ratate într-un meci terminat 0-0, dar asemenea situații sunt întâlnite rar.

Despre strategie la superlativ vorbim și la jocurile de poker. Operatorii de top au camere de poker online, la mese „luând loc” jucători începători sau avansați. Cei mai buni strategi iau mai mereu premiile mari.

Câteva lucruri de știut

Am făcut această paralelă pentru că eSports sunt prin excelență jocuri de strategie, iar cei care vor să parieze pe ele trebuie să țină cont în primul rând de acest aspect. Iată și alte lucruri pe care trebuie să le cunoască pariorii:

Se găsesc multe pariuri de valoare. Casele de pariuri online nu au echipe specializate extinse care să analizeze evenimentele și să fixeze cotele, cum se întâmplă în cazul ofertei pe fotbal.  Astfel, cotele oferite pentru eSports sunt uneori mai mari decât ar fi normal, pariul respectiv fiind etichetat de pariori drept „pariu de valoare”.

O absență cântărește mult. Dacă dintr-o echipă de cinci lipsește un jucător „titular”, acea absență va cântări mult în economia unui joc, pentru că „rezervele” nu sunt la fel de bune. În comparație, lipsa unui titular dintr-o echipă de fotbal nu va fi la fel de importantă (cu condiția ca respectivul să nu fie Messi sau Cristiano Ronaldo).

Tipuri de pariuri pe eSports. Agențiile de pariuri online oferă mai multe opțiuni de pariere pentru evenimentele eSports. De exemplu, la League of Legends se poate paria pe câștigătorul meciului, pe câștigătorul fiecărei hărți sau pe prima echipă care distruge un anumit obiectiv. La Counter Strike – Global Offensive se poate miza și pe câștigătorul hărții cu handicap ș.a.m.d.

Dacă sunteți pasionați de eSports și aveți peste 18 ani, intrați, măcar de curiozitate, pe site-ul unei case de pariuri și veți vedea că nu este greu să câștigați ceva bani.

Articole recente

Cum să vezi parolele salvate în Chrome pentru Android

Dacă nu știai, atunci când folosești Chrome pentru Android, poți salva parolele introduse ca ulterior să le inserezi prin simpla apăsare a unui buton....

De acum vei putea raporta orice postare falsă sau dezinformatorie pe Instagram

Compania Facebook a anunțat că și-a extins programul de Third Party Fact-Checking pe Instagram asupra pozelor și videoclipurilor. În cadrul acestei modificări, utilizatorii platformei...

ZTE nubia Z20 un smartphone cu ecran pe spate foarte spectaculos

Nubia Z20 a fost lansat de catre compania ZTE iar acesta surprinde prin frumusetea lui, dar mai ales prin faptul ca se numara printre...

Apple Card serviciul despre care nu ai auzit si este foarte folositor

Apple a lansat un serviciu, Apple Card ce nu a fost lansat asa cum suntem obisnuiti, cu evenimente globale, totul a fost lansat, mai...

Cum să închizi sau restartezi Galaxy Note10/Note 10 Plus

Samsung și-a anunțat ultimele telefoane, Samsung Galaxy Note 10 și Note 10 Plus, în urmă cu câteva zile. Dacă intenționezi să îți cumperi oricare...

Comentarii recente

Alte articole

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!